Cele mai vizitate județe ale României în primul trimestru din 2024. Creșteri semnificative, dar și scăderi neașteptate

0
Publicat:

Statisticile arată că turismul din România a înregistrat creșteri semnificative în primul trimestru al anului 2024. Dacă în unele județe au fost înregistrate cifre impresionante, în alte zone ale țării au fost înregistrate scăderi neașteptate.

Bagaje SURSĂ FOTO Shutterstock
Bagaje SURSĂ FOTO Shutterstock

Astfel, conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică primul trimestru al anului în curs a fost mai bun decât primul trimestru al anului precedent când vine vorba despre turism.

Cele mai vizitate județe ale României în primul trimestru din 2024

Institutul Național de Statistică a realizat un top 10 al celor mai vizitate județe din România în primul trimestru al anului 2024, în acest clasament fiind inclus și municipiul București, care conduce ierarhia, cu un total de 425.514 vizitatori, înregistrând o creștere cu 6.3% față de aceeași perioadă a anului 2023.

Clasamentul ia în considerare sosirile turiștilor în structurile de primire turistică din România, inclusiv camere și apartamente de închiriat.

Pe poziția a doua se află Brașovul, cu un total de 325.707, suferind o scădere cu 0.9% față de primul trimestru din anul 2023. Podiumul este completat de Prahova, cu un total de 141.606, prezentând o creștere cu 1.5%.

Clasamentul este completat de Cluj, Bihor, Suceava, Vâlcea, Mureș, Sibiu și Iași.

Județele cu cea mai mare scădere a numărului de turiști

Chiar dacă a reușit să prindă loc în top 10, Iașiul a avut de suferit la capitolul turism în primul trimestru din 2024. 

Statisticile arată că județul a fost vizitat de 71.736 turiști, înregistrând o scădere de 8.3% în comparație cu primul trimestru din anul 2023. 

Clujul, care ocupă poziția a patra a clasamentului, a înregistrat o scădere mai mare, de 9.2%. Astfel, în primul trimestru al acestui an, s-a înregistrat un număr de 121.588 de turiști care au intrat în unitățile de cazare.

Și Sibiul a avut de suferit, înregistrând o scădere cu 4.9%.

Totodată, Vâlcea ocupă prima poziție în topul creșterilor, înregistrând cu 15.1% mai mulți turiști față de aceeași perioadă a anului 2023.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite