BestJobs lansează prima aplicaţie mobilă pentru angajatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatorii pot accesa oricând baza de date BestJobs FOTO Adevărul
Angajatorii pot accesa oricând baza de date BestJobs FOTO Adevărul

Angajatorii au acum posibilitatea de a accesa oricând întreaga bază de date BestJobs. De asemenea, ei vor putea primi CV-uri în timp real. Asta datorită unei aplicaţii pentru disopzitivele mobile, instrument lansat de platforma de recrutare.

Concret, noua aplicaţie BestJobs permite listarea, filtrarea şi vizualizarea joburilor, candidaţilor şi angajatorilor fără cel mai mic efort, de pe orice dispozitiv mobil – smartphone sau tabletă – care suporta sistemele de operare Android sau iOS.

Totodată, prin intermediul aplicaţiei BestJobs, angajatorii pot să gestioneze uşor CV-urile, având opţiuni de listare, filtrare şi vizualizare, în timp ce candidaţii pot de acum să îşi salveze joburile de care sunt interesaţi şi la care vor să aplice altă dată.

Candidaţii, contactaţi direct din aplicaţie

Mai mult, recrutorii pot să contacteze candidaţii direct din aplicaţia BestJobs şi au posibilitatea să ordoneze CV-urile în foldere, în funcţie de nevoile personale. „După vizualizarea unui CV, recrutorii îi pot acorda aplicantului calificative sau pot trimite CV-ul respectiv prin e-mail, întregul proces fiind uşor şi intuitiv”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit specialiştilor, recrutarea migrează uşor spre cea mai simplă şi rapidă soluţie de găsire a noi talente, şi anume prin intermediul aplicaţiilor mobile.

Românii, pe locul I în Europa la navigarea pe internet

În octombrie 2013, numarul aplicărilor la joburi de pe mobil sau tabletă a urcat cu 85%, mai arată reprezentanţii BestJobs. Astfel, există aproape 160.000 de aplicări lunare. Totodată, potrivit statisticilor BestJobs, numărul aplicărilor zilnice prin intermediul unei platforme mobile se apropie cu paşi repezi de 10.000.

„La ora actuală, 53% dintre români au acces la internet, procentajul crescând până la 63% în mediul urban. Mai mult, conform unor statistici recente, petrecem online 18 ore pe săptămână, ceea ce ne clasează pe locul al doilea în topul europenilor care navighează intens pe Internet, după ucrainieni. Implicarea puternică a tehnologiei în recrutarea de personal a apărut, astfel, ca o consecinţă benefică, naturală, a creşterii numărului de internauţi în România”, susţin reprezentanţii BestJobs.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Marea Britanie ar trebui să le fie recunoscătoare românilor şi bulgarilor. Ei contribuie mult la PIB-ul britanic

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, e de părere că Marea Britanie ar trebui să fie recunoscătoare pentru faptul că românii şi bulgarii acceptă locuri de muncă pe care muncitorii britanici le ocolesc, aceştia din urmă preferând ajutoarele sociale.

Alocaţiile pentru copii şi cei cu handicap ar putea fi mărite abia în 2015. Bani în plus pentru pensionari şi săraci

Bugetul gestionat de Ministerul Muncii în 2014 a trecut vineri de votul comisiilor de specialitate din Parlament, cu o creştere de 2,5% faţă de 2013. Bani în plus vor fi pentru pensiile agricultorilor şi pentru asistaţii social, în schimb alocaţiile de stat pentru copii şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap vor trebui să aştepte până în 2015, potrivit ministrului Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii: ANOFM nu va fi descentralizată înainte de 2016, s-ar produce distorsiuni în sistem

Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM) va rămâne nedescentralizată, până în 2016, iar agenţiile judeţene de plăţi şi inspecţie socială pot fi descentralizate doar în privinţa activităţii de plăţi. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Proiectele europene de formare a tinerilor vor fi orientate către calificări căutate pe piaţa muncii

Viitoarele proiecte europene de formare a tinerilor vor fi orientate către calificări recunoscute pe piaţa muncii, a explicat joi Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite