Un nou transplat de ficat la Spitalul pentru copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală

0
Publicat:

Un nou transplant hepatic a fost realizat la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu", pacientul în vârstă de 14 ani fiind în stare stabilă, detubat şi cu analize în limite normale, anunţă instituţia medicală.

Pacientul, în vârstă de 14 ani, este în stare stabilă. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Pacientul, în vârstă de 14 ani, este în stare stabilă. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, ficatul transplantat a fost prelevat de la un donator viu (familie).

În data de 30 martie, la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu" s-a efectuat un alt transplant hepatic la pacientul pediatric, ficatul fiind prelevat de la donator viu (familie). (...) În prezent, pacientul în vârstă de 14 ani se află în Secţia de terapie intensivă, este stabil, detubat, cu analize în limite normale", precizează sursa citată, scrie Agerpres.

Intervenţia a fost realizată de o echipă mixtă de chirurgi şi anestezişti de la Institutul Clinic Fundeni şi din Clinica de chirurgie a Spitalului „Grigore Alexandrescu". Echipa de chirurgie de la Institutul Fundeni a fost formată din medicii Vlad Braşoveanu, Doina Hrehoreţ, iar echipa de chirurgie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu" a fost coordonată de medicul Laura Bălănescu, împreună cu doctorii Adrian Cîmpeanu şi Andreea Moga. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite