Tratamente pentru vergeturi, făcute acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamente pentru vergeturi, făcute acasă.
Tratamente pentru vergeturi, făcute acasă.

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, peste 90% dintre femei rămân cu vergeturi în urma sarcinii sau a kilogramelor în plus. Aceste dungi de culoare albă sunt leziuni ale pielii cauzate de întinderea bruscă a pielii şi apar în special în zona abdomenului, a sânilor, pe coapse şi gambe

Dermatologii susţin că o disfuncţie a glandei corticosupranerale, care este cauzată de stres, poate duce la slăbirea rezistenţei fibrelor de colagen, dar şi folosirea unor creme pe bază de corticosteroizi (contra eczemelor sau psoriazisului), folosite pe termen lung, pot fragiliza pielea şi îi pot reduce elasticitatea, favorizând astfel apariţia vergeturilor.

Un remediu-minune împotriva vergeturilor nu există, din păcate, nici măcar procedurile estetice scumpe, cum ar fi peelingul chimic sau laserul, nu sunt eficiente 100%, doar le reduc dimensiunea şi provoacă o decolorare a acestora, însă există şi câteva soluţii mai puţin costisitoare care pot ameliora aspectul pielii.

Tratamente pentru vergeturi, făcute acasă. Uleiuri naturale bogate în vitamina E şi antioxidanţi

Uleiurile din plante se pot dovedi utile în restabilirea elasticităţii pielii. Acestea hrănesc în profunzime pielea şi au proprietăţi de refacere a celulelor.
Astfel de uleiuri sunt cele de măceş - care tonifică şi conferă fermitate - şi de argan – care hidratează şi catifelează pielea. Alte ingrediente preţioase care refac şi hidratează pielea sunt aloe vera şi untul de shea.

Uleiul de măsline este, de asemenea, un important aliat împotriva vergeturilor. Acesta este bogat în vitamina E, care ajută la regenerarea pielii şi la vindecarea cicatricilor existente. Se aplică prin masaj, seară de seară, alături de unt de cacao sau unt de shea, care fac minuni pentru pielea uscată şi lezată.

Un alt remediu care ameliorează aspectul vergeturilor este uleiul de ricin, care are proprietăţi cicatrizante şi micşorează vergeturile.

În cazul vergeturilor care nu s-au cicatrizat complet, adică au încă o culoare roşiatică, eficient poate fi şi uleiul de migdale, care este bogat în acizi graşi şi are un puternic efect antiinflamator, întinerind pielea şi hidratând-o în profunzime.

Tratamente pentru vergeturi, făcute acasă. Creme anti-vergeturi cu ingrediente naturale

Aspectul vergeturilor poate fi îmbunătăţit cu ajutorul unei creme făcută chiar în confortul casei. Ai nevoie de miezul unui avocado bine copt, două linguri de ulei de migdale şi două linguri de ulei de jojoba. Amestecă ingredientele într-un bol şi aplică prin masaj crema obţinută pe zonele cu probleme. Ingredientele au efect astringent şi hidratant în acelaşi timp, reduc vergeturile şi estompează culoarea acestora.

Un alt amestec cu efect benefice pentru piele este cel din albuş de ou cu ulei de măsline. Albuşul de ou este o sursă importantă de aminoacizi şi proteine, care hrănesc pielea şi îi conferă un aspect tonifiat.

Sucul de lămâie şi cel de castraveţi sunt, de asemenea, remedii naturale eficiente care estompează vergeturile şi dau strălucire pielii.

Reţineţi însă că vergeturile pot fi doar atenuate, nu eliminate complet, deoarece sunt cauzate de ruperi ireversibile ale fibrelor de colagen.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite