Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, repusă în funcţiune. Precizările CNAS

0
Publicat:

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost repusă în funcţiune, a informat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care a făcut luni câteva precizări legate de acordarea serviciilor, medicamentelor şi dispozitivelor medicale.

CNAS a desfășurat lucrări pentru redresarea problemelor PIAS. FOTO arhivă
CNAS a desfășurat lucrări pentru redresarea problemelor PIAS. FOTO arhivă

Serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim online, potrivit CNAS.

„Începând din data de 18 octombrie 2023, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost repusă în funcţiune, astfel că, potrivit reglementărilor legale, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim online", a transmis CNAS luni, 23 octombrie.

A fost imposibil de folosit cardul de sănătate

Amintim că, în urmă cu o săptămână, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) transmitea că se desfășoară lucrări pentru redresarea problemelor apărute la Platforma Informatică din Asigurări de Sănătate (PIAS). 

Comunicatul CNAS informează că, din 16 octombrie, vor putea fi acordate servicii medicale în regim off-line, în perioada în care cardul electronic de asigurări de sănătate nu va funcționa.

Transmiterea în PIAS de către furnizorii de servicii medicale şi de dispozitive medicale a serviciilor acordate în regim off-line pe perioada întreruperii PIAS şi a serviciilor acordate off-line anterior producerii întreruperii care aveau termen de transmitere pe perioada întreruperii, conform prevederilor contractuale, se face până la sfârşitul lunii în curs sau cel târziu până la termenul de raportare a activităţii lunii anterioare prevăzut în contract, anunța CNAS.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite