Drogul violului, cel mai periculos, dă dependență de la a treia utilizare. Expert: „Este posibil să asistăm la drame uriaşe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul Eduard Bondoc, specialist în medicină la Clinica de Psihiatrie din Craiova, avertizează că cel mai periculos drog este cel cunoscut ca "drogul violului", care este insipid, inodor și incolor. El recomandă fetelor să își păstreze băuturile sub supraveghere atunci când participă la petreceri.

Drogul violului, cel mai periculos - Foto womenshealth gov
Drogul violului, cel mai periculos - Foto womenshealth gov

Cel mai periculos este drogul violului. se numeşte rohipnol, este incolor, inodor, insipid, nu se simte în nicio băutură şi sfătuiesc toate domnişoarele care se duc la petrecere, să nu îşi lase nesupravegheată paharele, dozele de suc, pentru că e posibil să se strecoare un medicament din ăsta acolo şi dă amnezia momentului, nu mai ştie ce s-a întâmplat în noaptea aia şi este posibil să asistăm la drame uriaşe”, a afirmat psihologul Eduard Bondoc, la Medika TV, joi seară, potrivit G4Media. 

Substanța interzisă ar fi ușor de accesat, adaugă specialistul. 

Este foarte uşor de procurat, există piaţă pentru aceste droguri şi dealeri din ce în ce mai versaţi”, a mai spus psihologul. 

Introduse în băuturi, versiunile recente ale drogului pot cauza dependență de la a treia utilizare. 

Drogurile ce au venit cel mai recent, dau dependenţă cam la a treia utilizare. Deci iei o dată că eşti curios, a doua oară că poate nu ai înţeles, a treia oară devii dependent. Atât de mult s-a lucrat la această chimie, încât de la a treia doză dependenţa s-a instalat”, a explicat Eduard Bondoc. 

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite