Ministrul Agriculturii a dispus sistarea tragerilor cu rachete antigrindină în Prahova. Ce îi avertizează pe fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Vrancea, că a dispus sistarea tragerilor cu rachete antigrindină în judeţul Prahova după ce peste 90% dintre fermieri au solicitat acest lucru, potrivit Agerpres.

Rachete antigrindină. FOTO Arhivă
Rachete antigrindină. FOTO Arhivă

„Astăzi am semnat ordinul de ministru pentru sistarea tragerilor cu rachete în judeţul Prahova. Peste 90% dintre fermierii din Prahova au adus semnături pentru sistarea sistemului de antigrindină. Ceilalţi fermieri, din alte judeţe, trebuie să îmi aducă pe proprie răspundere semnături că nu vor să se mai tragă cu rachete antigrindină. Dar nimeni nu va mai intra la despăgubiri pentru eventualele pagube produse ca urmare a căderilor de grindină în zonele respective", a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

De ce vor fermierii sistarea tragerilor cu rachete antigrindină

Şi fermierii din Vrancea au cerut în cursul acestei săptămâni, în cadrul unei întâlniri cu prefectul judeţului Vrancea, sistarea temporară a tragerilor cu rachete în judeţul Vrancea, motivând că aceasta ar fi una dintre cauzele secetei pedologice severe care afectează judeţul în ultimii ani, urmând a se mobiliza în următoarea perioadă pentru strângerea de semnături.

Ministrul Agriculturii, împreună cu premierul României, Marcel Ciolacu, au efectuat, vineri, o vizită de lucru în Vrancea, pe terenurile afectate de seceta pedologică, unde au stat de vorbă cu fermierii şi reprezentanţii principalelor instituţii cu atribuţii în domeniu agricol din judeţ.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite