Clădire nouă pentru Institutul Clinic Fundeni. Va costa 500 de milioane de euro și va fi gata în trei ani

0
Publicat:

Guvernul a aprobat construirea unei noi clădiri în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni. Va costa 2, 6 miliarde de lei și va fi terminată în trei ani. 

Institutul Fundeni - Foto Shutterstock
Institutul Fundeni - Foto Shutterstock

Clădirea veche de 60 de ani a Institutului Clinic Fundeni va fi înlocuită de un ansamblu modern, potrivit premierului Marcel Ciolacu. 

O altă investiţie majoră din infrastructura sistemului sanitar va fi construirea unui ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni, în vederea extinderii şi îmbunătăţirii condiţiilor de tratament pentru pacienţi. Infrastructura actuală, cu o vechime de peste 60 de ani, nu mai permitea realizarea circuitelor intraspitaliceşti a căilor de evacuare necesare. Clădirea care urmează a fi construită va dispune de 21 de săli de operaţie moderne, de unităţi de terapie intensivă pentru intervenţiile multidisciplinare şi pentru intervenţiile din domeniul transplantului. Va dispune, de asemenea, de spaţii de laborator performante şi de o infrastructură IT avansată. Investiţia se ridică la 2,6 miliarde lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni", a declarat Mihai Constantin, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres. 

Investiția va fi realizată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Sănătate, dar şi de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, a mai adăugat acesta. 

Construim un ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic #Fundeni, cea mai mare instituție spitalicească din România. Zeci de mii de pacienți din toată țara vin anual la Fundeni pentru tratament și pentru ei această investiție este una vitală. Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani! Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operație, investiția este de 500 de milioane de euro, majoritar din fonduri europene.”, a transmis premierul Marcel Ciolacu. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite