Ciolacu: „Modernizăm cea mai aglomerată magistrală de metrou: Berceni – Pipera” / Nou atac la Nicușor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, că va începe modernizarea liniei de metrou Beceni-Pipera, fiind o investiție de aproximativ un miliard de lei.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTo Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTo Inquam Photos

Avem azi pe listă și o investiție foarte importantă pentru bucureșteni. Modernizăm cea mai aglomerată magistrală de metrou: Berceni – Pipera. Este un proiect de aproape un miliard de lei, finanțat mai ales din bani europeni. Am văzut că recent domnul Nicușor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la București. Așa că sperăm ca din iunie Bucureștiul să aibă un primar capabil, care să convingă Guvernul că vrea și poate gestiona acest serviciu public esențial unei capitale europene”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a anunțat și alte investiții. „Tot la investiții, am găsit o soluție care ne permite continuarea unor investiții mari de infrastructură în zona apă-canal. Salvăm, practic, proiecte de peste 6,7 miliarde de euro. Acel program POIM-Apă, erau aferente perioadei 2014-2020, exercițiului financiar, se cheltuiseră mai puțin de o treime din bani și ar fi fost blocate sau preluate pe bugetul de stat. Îl felicit pe domnul ministru că a reușit să le mutăm, să le gestionăm prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Astfel, sute de mii de români vor avea apă și canalizare așa cum le-au promis alții înaintea noastră”, a punctat liderul PSD.

O altă investiție este cea pentru Spitalul Fundeni: „Aprobăm o investiție majoră în domeniul sanitar. Construim un ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni, cea mai mare instituție spitalicească din România. Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani. Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operații. Investiția este de 500 de milioane de euro, majoritar din fonduri europene. Zeci de mii de pacienți din toată țară vin anual, de fapt, la Fundeni pentru tratament și, pentru ei, această investiție este una vitală”, a mai afirmat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite