Vlogger-ul „moralizator” Ciprian Dafinescu, dosar penal pentru dare de mită: „Poliție vs Vlogger = 1–0”

0
Publicat:

Deși în mediul online s-a remarcat pentru experimentele sociale în care îi îndemna pe cetățeni să fie cât mai corecți, în offline, s-a ales cu dosar penal. Este vorba despre Ciprian Dafinescu, un cunoscut vlogger din Ploiești, care a fost prins în flagrant de oamenii legii. Motivul? Tentativa sa de a mitui echipajul de poliție.

Ciprian Dafinescu, în timp ce făcea o farsă polițiștilor FOTO Captură Youtube
Ciprian Dafinescu, în timp ce făcea o farsă polițiștilor FOTO Captură Youtube

Ciprian Dafinescu, aflat la volanul unui Porsche, a fost oprit de polițiști pe motiv ca avea inspecția tehnică periodică expirată. El a încercat însă să scape basma curată, oferind mită polițiștilor. Întreaga întâmplare a fost relatată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

În urmă cu câteva seri colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Păulești, județul Prahova au oprit un Porsche care avea inspecția tehnică periodică expirată. La volanul mașinii se afla un tânăr ploieștean cunoscut pentru clipurile postate în mediile on-line prin intermediul cărora realiza diverse experimente sociale cu ajutorul cărora îndemna cetățenii să fie cât mai corecți și să respecte legea, precum și normele de conduită morală. După ce i-au adus la cunoștință fapta pentru care va fi sancționat, colegii noștri i-au cerut să rămână la mașină. Cu toate acestea, la scurt timp, șoferul a ieșit din mașină și a venit spre echipaj cu cartea de identitate a autoturismului în mână. El le-a spus colegilor, care deja scriau procesul verbal de contravenție, că a uitat să le înmâneze acest document, deși nu i-a fost solicitat, și că în interiorul acestuia „se află ITP-ul””, se arată la începutul postării.

Mită în valoare de 500 de lei și dosar penal

Înăuntru nu se afla nicidecum ITP-ul, ci suma de 500 de lei, cu care vlogger-ul a încercat să îi ademenească pe oamenii legii, pentru a scăpa de sancțiunea contravențională.

Colegul nostru, Sever, a verificat conținutul documentului constatând că în interiorul acestuia nu se află vreo anexă a certificatului de înmatriculare cu holograma dovezii efectuării inspecției tehnice periodice, ci suma de 500 lei, cu titlu de mită pentru a-i determina să nu aplice măsurile legale. Imediat, colegii au solicitat sprijinul angajaților DGA pentru a realiza flagrantul, lucra care s-a și întâmplat”, au scris reprezentații Sindicatului Europol.

Rezultatul? Vlogger-ul moralizator, care s-a crezut mai presus de lege a fost acuzat de săvârșirea infracțunii de „dare de mită”, iar acum s-a ales cu dosar penal. Polițiștii au denumit postarea:

Poliție vs Vlogger = 1–0”

Acum, vlogger-ul s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”dare de mită” și sperăm cu această ocazie că va avea timp suficient să reflecteze la a-și însuși principiile de conduită socială și de moralitate pe care le-a promovat de-a lungul timpului în mediul virtual.

Morala poveștii?...Atunci când pozezi în formator de opinie vertical, încearcă să o faci și în viața de zi cu zi, nu doar pe Youtube”, este finalul mesajului, transmis pe Facebook.

Ciprian Dafinescu s-a remarcat în mediul online prin intermediul experimentelor sociale pe care le-a realizat și le-a postat pe platformele de socializare.

Prin aceste experimente, el încuraja cetățenii să fie corecți și să respecte legea și normele de conduită morală. Tânărul a strâns peste 38.000 de urmăritori pe Instagram și 264.000 de abonați pe canalul său de YouTube.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite