Tragedie în Alpii italieni. Doi alpiniști, un român și un german, au murit într-un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un eveniment tragic a avut loc, duminică dimineața, în Alpii italieni. Doi alpiniști pasionați și-au pierdut viața, în timpul unei ascensiuni pe muntele Ortler, din nord-estul Italiei.

Munții Alpi FOTO Arhivă
Munții Alpi FOTO Arhivă

Incidentul a avut loc în zorii zilei și s-a produs după ce unul dintre membrii expediției a alunecat, apoi a tras după el alți trei dintre colegii săi. Două persoane rănite au fost evacuate cu ajutorul unui elicopter.

Victimele acestui tragic incident sunt un român de 35 de ani, care locuia în Italia, și un german de 46 de ani, originar din Munchen. Acești doi alpiniști experimentați și pasionați se alăturaseră unei expediții. Cu toții aveau în plan să escaladeze masivul Ortler, care are altitudinea de 3.905 metri.

În timpul ascensiunii, pe o porțiune considerată relativ ușoară a traseului, unul dintre alpiniști a alunecat. Ceilalți membri ai expediției nu au fost echipați cu corzi de siguranță, pentru acea porțiune, deoarece traseul era considerat a fi unul mai puțin periculos, a raportat agenţia de presă ANSA, citată de AFP.

Autoritățile italiene au intervenit prompt, după ce au primit un apel de urgență și au trimis un elicopter de salvare pentru a evacua răniții.

Cu toate eforturile depuse de echipajele de intervenție, viețile celor doi alpiniști, românul și germanul, nu au putut fi salvate. Ei au fost găsiți în stare critică și au fost transportați la spital. Din nefericire, medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite