Peste 40 de percheziţii, în mai multe judeţe, la persoane bănuite de furt din societăţi comerciale

0
Publicat:

Un număr de 41 de percheziții au fost efectuate, joi, de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară.

Percheziții în mai multe județe  FOTO captură video
Percheziții în mai multe județe FOTO captură video

Percheziiile au avut loc în judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Braşov, Satu Mare, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi şi Prahova, la persoane bănuite de furt calificat din societăţi comerciale, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cercetări a reieşit că, din anul 2021 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt calificat din societăţi comerciale agricole, de unde ar fi sustras echipamente GPS şi utilaje agricole.

Peste 1,5 kg de canabis, descoperite

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate 1,6 kg de canabis, cinci tractoare agricole, 34 de antene GPS, 60 de monitoare, cinci staţii RTK, zece calculatoare pentru tractoare şi 30 de cabluri.

De asemenea, au fost puse în executare şase mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru audieri.

Pe lângă poliţiştii din judeţul Călăraşi, la activităţi au participat şi poliţişti din judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Braşov, Satu Mare, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi şi Prahova şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, a mai arătat sursa citată. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite