Percheziții domiciliare la doi cetățeni din R. Moldova. Suspiciuni de abuz de putere și delapidare a mijloacelor din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au desfășurat, în urma unei cereri de asistență judiciară internațională în materie penală, o serie de activități care au vizat săvărșirea de către mai mulți funcționari publici din Chișinău a unor infracțiuni de „„abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe”.

Procurorii DNA au ridicat mai multe documente în urma perchezițiilor FOTO: Arhivă
Procurorii DNA au ridicat mai multe documente în urma perchezițiilor FOTO: Arhivă

„Ca urmare a unei cereri de asistență judiciară internațională în materie penală, formulată de autoritățile din Republica Moldova - Procuratura Republicii Moldova - Procuratura Anticorupție, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au desfășurat mai multe activități într-o cauză ce vizează săvârșirea de către funcționari publici din Chișinău a unor infracțiuni de „abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe” comise în legătură cu gestionarea fondurilor obținute din surse externe, destinate refugiaților din Ucraina”, se arară în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au efectuat și o percheziție domiciliară la un imobil din Predeal deținut de doi cetățeni din Republica Moldova. În urma percheziției au fost ridicate mai multe documente.

„Concret, printre altele, în baza unui mandat de percheziție domiciliară, emis de judecătorii Tribunalului Brașov, a fost efectuată și o percheziție domiciliară la un imobil din orașul Predeal, județul Brașov, deținut de doi cetățeni moldoveni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente.Ulterior, toate înscrisurile au fost transmise de către procurorii din cadrul DNA - Serviciul de Cooperare Internațională și Programe autorităților din Republica Moldova pentru continuarea cercetărilor”, se arată în comunicatul DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite