Miraj la Marea Neagră. O aeronavă de luptă Mirage 2000D decolată din Franța a patrulat deasupra Mării Negre

0
Publicat:

Cel puțin o aeronavă franceză Mirage 2000D din „Armée de l'Air” a decolat vineri din Nancy AB (estul Franței) și a patrulat deasupra Marii Negre la viteză supersonică. 

Avioanele franceze au patrulat în Marea Neagră FOTO SAC Tim Laurence
Avioanele franceze au patrulat în Marea Neagră FOTO SAC Tim Laurence

Spunem cel puțin, dar cel mai probabil a fost vorba de două aeronave de același tip, iar numai una a avut transponderul deschis. Este vorba de cea cu indicativul FAF2103 care a efectuat un zbor de aproximativ o oră și jumătate (de la 09:30 la 11:00 CET) deasupra Mării Negre, la o altitudine de aproximativ 38.000 de picioare (peste 11.500 de metri) și cu o viteză de peste 700 de noduri, adică 1.296,4 kilometri pe oră, arată itamilradar.com. O parte a zborului nu a putut fi urmărită deoarece, după toate probabilitățile, aeronava franceză a oprit transponderul ADS-B când a survolat o parte a Mării Negre.

Dassault Mirage 2000 este un avion de luptă multirol francez, monomotor, din generația a patra, produs de Dassault Aviation. A fost proiectat ca un avion ușor pentru „Armée de l'Air”, fiind bazat pe modelul Mirage III. Mirage 2000 a evoluat într-un avion multirol cu mai multe variante dezvoltate, precum avionul de atac la sol Dassault Mirage 2000N/2000D sau modelul îmbunătățit Mirage 2000-5. Peste 600 de avioane au fost construite, avionul fiind exportat în opt țări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite