MApN a retras proiectul privind Direcția Generală de Informații a Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naționale a decis retragerea proiectului privind organizarea și funcționarea Direcției Generale de Informații a Apărării.

FOTO: Armata Română
FOTO: Armata Română

„Ca urmare a observațiilor primite până la acest moment, în cadrul procedurii de transparență decizională începută în data de 20 octombrie, Ministerul Apărării Naționale a decis retragerea de pe fluxul de avizare interinstituțională a proiectului de Lege privind organizarea și funcționarea Direcției Generale de Informații a Apărării și pentru modificarea Legii nr. 346 din 2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale”, a comunicat MApN.

Reamintim că într-un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Apărării Naționale (MApN) instituția propunea ca serviciul secret al Armatei, Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA), să devină instituție de sine stătătoare, sub control parlamentar. Aceasta ar fi urmat să coordoneze toate activitățile de spionaj și contraspionaj militar în țară și nu numai. În plus, DGIA ar fi avut propriul buget de achiziții.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite