Frații Tate, percheziții informatice la DIICOT. Prima ieșire din arestul la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frații Tate au părăsit arestul la domiciliu, luni dimineață, pentru a merge la sediul DIICOT. Potrivit unor surse judiciare, Andrew Tate și Tristan Tate s-au prezentat în fața procurorilor pentru o nouă serie de percheziții informatice. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că frații Tate s-au prezentat luni dimineață în fața procurorilor pentru mai multe percheziții informatice. Potrivit surselor citate, procurorii verifică laptopurile și telefoanele celor doi în prezența lor. 

Andrew Tate și Tristan Tate au fost eliberați din închisoare la finalul lunii martie, după trei luni petrecute în arest. Cei doi au scăpat de arestul preventiv, în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a decis însă ca ei să rămână în arest la domiciliu.

 Decizia instanței a înlocuit măsura arestului preventiv pentru frații Tate și pentru cele două complice cu arestul la domiciliu, „pe o perioada de 30 de zile, de la data de 31.03.2023, pâna la data de 29.04.2023, inclusiv”.  Potrivit deciziei, „pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpații Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela și Radu Alexandra Luana au obligația de a nu părăsi imobilele în care locuiesc, fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza”.

Arestați pe 30 decembrie 2022 pentru trafic de persoane 

Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost arestaţi în data de 30 decembrie 2022, împreună cu două complice - o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate, mandatele lor fiind apoi prelungite de mai multe ori de către judecători. 

Andrew şi Tristan Tate, care au cetăţenie britanică, cele două tinere care le-au fost complice-Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel- sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, ar fi obţinut importante sume de bani.

Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, care erau mai apoi postate pe site-uri pentru adulţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite