Emilia Șercan, victorie în instanță cu România TV. Suma pe care trebuie să o primească jurnalista

0
Publicat:

Emilia Șercan a transmis luni, 26 februarie, printr-o postare publicată pe Facebook că a câștigat „apelul împotriva România TV și a lui Janos Korpos”. Jurnalista a precizat că în emisiunile moderate de Korpos „onoarea, demnitatea și reputația” i-au fost călcate în picioare.

Emilia Șercan
Emilia Șercan a câștigat apelul împotriva România TV. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Emisiunile cu pricina au fost difuzate în urmă cu doi ani, după cum arată Emilia Șercan, la puțin timp după ce jurnalista a declarat că Nicolae Ciucă, care la acea vreme deținea funcția de prim-ministru, este un „plagiator”. 

Am câștigat apelul împotriva România TV și a lui Janos Korpos pentru emisiunea de acum exact doi ani în care onoarea, demnitatea și reputația mi-au fost călcate în picioare.

La fond, Tribunalul București a decis să îmi acorde cu titlu de despăgubiri morale suma de 2.000 de euro plus cheltuielile de judecată”, scrie în postarea jurnalistei. 

România TV trebuie să plătească și cheltuielile de judecată

Emilia Șercan a mai dezvăluit și faptul că despăgubirile morale au fost mărite de cinci ori de Curtea de Apel București. 

Curtea de Apel București a modificat decizia și a mărit despăgubirile morale de cinci ori, la 10.000 de euro, plus cheltuieli de judecată. Reușita i se datorează avocatei mele, Nicoleta Popescu, căreia îi mulțumesc și public. 

Restul hotărârii a rămas neschimbată, ceea ce înseamnă că România TV și Janos Korpos vor trebui să îmi plătească și cheltuielile de judecată din fond, dar și să redea dispozitivul hotărârii în cadrul emisiunii „România de poveste”, să publice hotărârea, pe cheltuiala sa, pe site-ul România TV, dar și pe site-urile paginademedia.ro, spotmedia.ro, republica.ro. 

Emisiunile pentru care am dat în judecată România TV – trei la număr – au fost difuzate imediat după ce am scris despre dr. Nicolae Ciucă, premierul de atunci și prezidențiabilul de acum, că e un plagiator, subiectul lor având legătură exact cu acest lucru. 

Practic, pentru îndrăzneala de a dovedi că bravul dr. Ciucă e un plagiator am fost linșată de România TV. 

În paralel cu acest linșaj prelungit pe câteva săptămâni, s-a produs kompromatul organizat în interiorul Poliției Române, pe care (in)justiția din Poliție și Parchete se fac că nu îl văd. 

Am mai spus-o în trecut și o spun și acum, dacă e să mai am puțină speranță că deciziile halucinante ale unor organe de urmărire penală pot fi corectate, acea speranță mi-o pun în instanțele de judecată”, a mai transmis Emilia Șercan. 

Amintim faptul că în luna ianuarie a anului 2022, Emilia Șercan a dezvăluit în PressOneNicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. 

Nicolae Ciucă a devenit doctor în Ştiinţe militare în anul 2003, cu lucrarea „Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale", susţinută la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite