DOSARUL REFERENDUMUL Liviu Dragnea, chemat la DNA pentru audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a fost chemat din nou la audieri de procurorii anticorupţie FOTO: Mediafax
Liviu Dragnea a fost chemat din nou la audieri de procurorii anticorupţie FOTO: Mediafax

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul "Referendumul" în care este acuzat de comiterea a patru infracţiuni de corupţie.

UPDATE: Liviu Dragnea a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că nu a dat declaraţii în faţa procurorilor, dar în schimb le-a lăsat un memoriu privind faptele de care este acuzat, arătând că analizarea activităţii sale politice în contextul campaniei electorale creează un precedent "extrem de periculos".

Dragnea a precizat că în memoriul pe care l-a lăsat anchetatorilor vorbeşte pe larg despre presupusele fapte de care este acuzat în dosarul privind referendumul organizat pe 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

"Repet ce am spus la început, dacă se analizează activitatea mea politică în cadrul unei campanii electorale consider că este un dosar eminamente politic. Mi se pare un precedent extrem de periculos, funcţionarea unor partide, stabilirea unor obiective politice să fie considerate sau să poată fi interpretate ca nişte fapte penale. De asemenea, mi se pare extrem de periculos şi cred că ar trebui să modificăm legea partidelor", a declarat Dragnea, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Secretarul general al PSD a precizat că, în context actual, ar trebui eliminat unul dintre obiectivele principale ale partidelor politice, respctiv acela de a-şi îndemna oamenii să-şi exercite dreptul la vot.

"Ar trebui să nu mai avem acolo ca unul dintre obiective principale pentru partidele politice să îşi îndemne oamenii să-şi exercite dreptul la vot. Poate ar fi bine să propun în PSD şi în USL pierderea alegerilor. Altfel, dacă ne propunem ca obiectiv să câştigăm alegerile din 9 decembrie, s-ar putea să fie considerat ca şi foloase necuvenite", a mai arătat Dragnea.

Liviu Dragnea a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 13.00, fiind însoţit de avocat.

În urmă cu mai bine de două săptămâni procurorii anticorupţie au anunţat că au început urmărirea penală împotriva lui Dragnea sub acuzaţiile de trafic de influenţă, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului, şi instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani în scopul de a determina alegătorii să voteze la referendum. 

Liviu Dragnea a fost şi pe 6 septembrie la Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii prezentându-i atunci învinuirile în dosarul privind referendumul.

Dragnea declara atunci că principala acuzaţie adusă de procurori ar fi că el "s-a asociat cu mii şi zeci de mii de persoane pentru a asigura la vot o prezenţă mai mare de 50 plus unu" la referendumul din 29 iulie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite