Antonescu: referendumul putea avea alt deznodământ dacă MAI avea altă conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu îşi continuă războiul politic cu Ioan Rus FOTO Mediafax
Crin Antonescu îşi continuă războiul politic cu Ioan Rus FOTO Mediafax

Crin Antonescu îşi continuă războiul politic cu Ioan Rus. Liderul PNL susţine că rezultatul referendumului a fost influenţat de măsurile insuficiente pe care le-a luat Ministerul de Interne. Declaraţiile lui Antonescu îl vizează în principal pe Ioan Rus, care conducea Internele în perioada referendumului şi avea miisunea de a peria listele electorale.

 "Lucrul cel mai nefericit a fost acela că Guvernul nu a avut la conducerea Ministerului Internelor şi Administraţiei o echipă capabilă să facă ceva, ce era absolut necesar, şi avea să se dovedească absolut decisiv, în aritmetica acestei bătălii şi anume să stabilească cu claritate, corectitudine şi rapiditate numărul real, în conformitate cu legea, de alegători români, în raport cu care trebuia calculat cvorumul", a spus Crin Antonescu.

“Pe de altă parte, cred că toate reproşurile care se fac legate de acceptarea cvorumului şi de încercarea de raportare diplomatică, la intervenţii brutale din afara ţării, nu sunt suficient de întemeiate, pentru că nu poţi să nu respecţi o hotărâre a Curţii Constituţionale, chiar atunci când ştii că această hotărâre este nedreaptă şi profund partizană”, a mai spus preşedintele liberal, Crin Antonescu.

Război total între Ioan Rus şi Crin Antonescu

În momentul demisiei din funcţia de ministru de Interne, Ioan Rus l-a acuzat pe Crin Antonescu de presiuni pentru a schimba listele electorale. 

„ În loc să mă întrebe, a ales să meargă la TV şi să se certe cu mine prin televiziuni, că am ceva de ascuns, că mint, că ascund cifre. Asta pentru mine a reprezentat o bilă neagră. Nu-l şterg de pe listă, dar o perioadă nici nu l-aş mai număra, pentru mine a fost o deziluzie", a comentat fostul ministru de interne. 

Crin Antonescu a negat orice formă de presiuni asupra lui Ioan Rus, dar a explicat că acesta nu şi-ar fi făcut datoria. 

“Fostul ministru de Interne a procedat incorect şi a minţit. În momentul în care a vorbit în public despre ameninţări făcute de mine, punându-mă pe aceeaşi linie cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, este foarte bine că a plecat, dacă a plecat, că nu ştiu. Motivul pentru care Ioan Rus trebuia să plece este că în momentul în care s-a pus problema referendumului Victor Ponta a spus că trebuie să actualizeze listele electorale. Însă Ministrul spune că NU este nevoie, numărul este de 18 milioane şi listele nu mai trebuie actualizate.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite