Criminalul care a evadat în București a fost prins în Bihor. Cum a reușit să fugă VIDEO

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminalul Meszaros Zsombor, care a reușit să fugă dintr-o dubă aflată în fața unei clinici medicale din sectorul 2 al Capitalei, a fost prins.

Meszaros Zsombor
Meszaros Zsombor

Individul, care a evadat marți, în jurul orei 15:00, a fost capturat, miercuri, în Oradea, județul Bihor.

"La data 10 aprilie a.c., în jurul orei 04.50, pe strada Ogorului din municipiul Oradea, județul Bihor, polițiștii Biroului de Ordine Publică și cei ai Biroului Rutier Oradea din cadrul Poliției Municipiului Oradea, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat un bărbat de 33 de ani, din județul Satu Mare, urmărit național", a transmis IPJ Bihor.

Imagini cu momentul în care urcă în mașina de ocazie
Imagini cu momentul în care urcă în mașina de ocazie

La depistarea criminalului și-a adus aportul un cetățean, "care l-a recunoscut pe individ după semnalmentele prezentate în mass-media și a apelat S.N.U.A.U. 112, oferind indicii utile, care au fost exploatate cu eficiență de polițiștii din Bihor, bărbatul fiind identificat și prins la scurt timp", a precizat sursa citată.

Criminalul Meszaros Zsombor, de 34 de ani, tocmai ieșise dintr-o clinică din zona Obor și nu avea cătușe.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se poate observa cum evadatul se urcă într-o mașină pe care o ia la ocazie.

Zeci de filtre ale Poliției, la toate ieșirile din Capitală și în județul Ilfov, opresc mașinile în căutarea evadatului, în timp ce polițiștii sunt în alertă în județele limitrofe, conform Antena 3 CNN. Șoferul a relatat anchetatorilor că fugarul i-a făcut cu mâna și a vrut să se urce în mașină. Cum nu avea suficienți bani, l-a lăsat la câteva străzi distanță.

Meszaros Zsombor a fost dat in urmărire națională și consemn la frontieră. Deținutul a fugit marți, când a fost dus de la Penitenciarul Rahova la o clinică privată pentru investigații pentru că acestea nu se puteau face în spitalul închisorii, împreună cu alți doi condamnați.

El pare să fi ieșit primul de la examenele medicale și s-a întors la ambulanță, însoțit de un singur gardian.

Criminalul spun că nu avea cătușe, deși procedura le-ar fi cerut.

Sătmăreanul evadat era condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor după ce, în 2017, și-a ucis iubita, care era cetățean german.

Crima din 2017 care a avut loc în Satu Mare a îngrozit întreaga comunitate. Cadavrul unei femei a fost găsit în portbagajul unei mașini abandonate pe Drumul Careiului, din municipiul Satu Mare, sub o pasarelă ce face legătura între străzile Fabricii și Odoreiului, chiar în fața sediului Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare. Mașina, înmatriculată în Germania, aparținea chiar victimei.

După ce au administrat toate probele, anchetatorii au ajuns la concluzia că a fost o crimă pasională, comisă pe fondul geloziei, iar inculpatul era Meszaros Zsombor.

Cadavrul, găsit în mașină după trei zile

Conform procurorilor, în noaptea de 13/14 iulie 2017, inculpatul Meszaros Zsombor, prin lovituri repetate cu pumnul şi cu un corp dur în cap, a omorât-o pe numita L.N.J.- cetăţean german, cu care avea o relaţie apropiată.

Sătmăreanul a ucis-o pe iubita lui, după care i-a pus cadavrul în portbagaj și a abandonat mașina, unde a fost găsită după trei zile.

Bărbatul, pe atunci în vârstă de 26 de ani, a cunoscut-o pe femeia de 46 de ani în Germania, acolo unde s-a dus să muncească în 2016. Tânărul locuia la acea vreme cu alți muncitori într-un imobil care aparținea femeii și era angajat ca șofer al ei.

Gelos, însă, pentru că femeia locuia cu logodnicul ei, în 2017 a furat mai multe bunuri din locuința ei și s-a întors în România. Cei doi au ținut, însă, legătura, iar ea a continuat să-i trimită mici sume de bani, respectiv câte 200-300 de euro, conform bihorjust.ro.

Nu și-a recunoscut inițial vina

Ulterior, în iulie 2017, a venit și ea în România, arătând că avea de gând să-și recupereze bunurile furate dn locuința ei, dar și pentru a face donații.

După ce au petrecut o noapte la o pensiune din Satu Mare, pe 12 iulie au plecat împreună spre Timișoara cu mașina ei, însă la întoarcere, pe fondul geloziei, între cei doi s-au iscat discuții, iar el a devenit agresiv. Astfel, a lovit-o pe femeie cu pumnii, iar apoi cu o bâtă de lemn, lovituri care i-au provocat moartea.

Meszaros Zsombor, criminalul evadat FOTO Portalsm
Meszaros Zsombor, criminalul evadat FOTO Portalsm

După ce a legat-o și a pus-o în portbagaj, unde a lăsat-o abandonată în fața sediului ISU, s-a întors la pensiune, și-a luat mașina personală și a plecat acasă. Pe drum, arată aceeași sursă, a aruncat cheile de la mașina femeii.

Deși inițial nu și-a recunoscut vina, după ce anchetatorii au refăcut întreg filmul crimei, a fost găsit vinovat de omor și a fost inițial condamnat la 21 de ani de închisoare, după care pedeapsa lui a fost stabilită la 18 ani de închisoare.

În timpul procesului a încercat să arunce vina asupra logodnicului femeii, însă fără succes.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite