Bărbatul suspectat de uciderea copilei găsite în lada patului, arestat în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Marcel Șerbuc, bărbatul care este principalul suspect în cazul morții fetiței de 12 ani care a fost găsită în lada unei canapele, într-un apartament din București, a fost prins de polițiști în Olanda, se arată într-un comunicat al autorităților. 

IMG 20230606 WA0045 jpg

„În urma cooperării polițienești dintre Poliția Română și autoritățile din Regatul Țărilor de Jos, în cadrul unei operațiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internațional, pentru omor.

Acesta a fost depistat cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Regatului Țărilor de Jos la București, în țara respectivă, urmând a se desfășura în continuare procedura de predare către România”, se arată într-un comunicat emis de autorități. 

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.

Judecătorii Tribunalului București au decis să emită un mandat de arestare preventivă pe numele lui Ilie Marcel Șerbiuc după ce la dosar au fost depuse probe care indică faptul că acesta ar fi săvârșit fapta. 

Șerbuc a închiriat apartamentul din Sectorul 4 în luna martie. S-a mutat acolo împreună cu concubina sa și fiica acesteia de 12 ani (Ana Maria). Proprietarul apartamentului este cel care a găsit în lada patului corpul fetei.  Potrivit legiștilor, ea a murit în chinuri groaznice.  

Tatăl biologic al copilei a declarat că pe 9 aprilie a vorbit ultima dată cu ea. Pe 11 aprilie, bărbatul a sunat-o din nou, dar fetiţa nu i-a mai răspuns la telefon.  Pe 13 aprilie, spun anchetatorii, Marcel Şerbuc şi concubina sa au părăsit România, cu destinaţia Spania, scrie Libertatea.

Pe 3 mai, după mai multe încercări de a contacta fata, tatăl biologic a anunțat Poliția și a dat-o dispărută.

Mama fetei, lăsată în libertate

Simona Iftimovici, mama fetei omorâte
Simona Iftimovici, mama fetei omorâte

Simona Iftimovici, mama fetei, a fost reținută marți în Spania, fiind considerată suspectă în cazul morții fiicei. Apoi a fost adusă în România și audiată vineri, 9 iunie, timp de 11 ore la Serviciul Omoruri din Capitală, după care a fost lăsată să plece.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului, femeia a dat o declaraţie coerentă în faţa procurorilor, iar din această declaraţie nu au rezultat indicii că ea ar fi implicată în comiterea crimei, relatează Agerpres.

Ea susține că în ziua în care și-a văzut pentru ultima dată copila a plecat la muncă la ora 5.00, iar Ana Maria a rămas în apartament cu concubinul său.

La întoarcere, acesta i-a spus că fata a plecat la tatăl biologic și are telefonul mobil descărcat, de aceea nu poate fi contactată. 

Marcel Șerbuc a mărturisit crima la telefon

După ce Ana Maria a fost dată dispărută, polițiștii au mers să o caute și la mama lui Marcel Șerbuc, în comuna Şcheia (Suceava). Femeia le-a spus că nu știe unde este fiul ei.

Câteva zile mai târziu femeia a primit un telefon din partea fiului. „I-am spus că era căutat de poliție și l-am întrebat de ce. Atunci, el, deși la început n-a vrut să-mi spună nimic, mi-a zis că a făcut ceva foarte grav și că a omorât-o pe Ana Maria, fiica concubinei lui. A spus că a avut un conflict spontan cu fata, iar el a împins-o, ea a căzut, s-a lovit de marginea căzii și a început să sângereze şi să tremure. Mai mult n-a vrut să-mi spună”, a mărturisit femeia, recent, în anchetă, arată sursa citată.

Citește și:Mama fetei de 12 ani găsită moartă în lada patului se declară nevinovată. Spune că știe cine i-a ucis copila

serbuc suspect crima FOTO Politia Romana jpg

Cine ar fi autorul crimei

Ilie Marcel Șerbuc, concubinul femeii, este acum principalul suspect. Bărbatul a devenit cel mai căutat bărbat din Europa. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare Interpol, surse din anchetă spun că s-ar ascunde în Olanda.

El ar fi părăsit țara pe data de 14 aprilie cu destinația Spania și s-a întors în România pe data de 10 mai. Apoi ar fi plecat în Olanda, potrivit polițiștilor. Cei care îl cunosc l-au descris ca pe un personaj retras și ascuns. Bărbatul și-ar fi agresat propria mamă, în trecut.

În 2014, Șerbuc avea o relație cu o liceancă de 17 ani de care era foarte îndrăgostit. Bărbatul ar fi devenit gelos și posesiv și nu o mai lăsa pe fată nici măcar să meargă la liceu după ce aceasta s-a mutat cu el.

Minora a reușit să plece din casa bărbatului, pe motiv că vrea să meargă în vizită la mama ei, de care îi era dor. Așa a reușit să scape de acesta și ulterior l-a informat că vrea să încheie relația cu el, mai ales după ce aflase că acesta avea doi copii cu alte femei.

Șerbuc nu a renunțat însă, o urmărea pe fată și o hărțuia și a reușit să o ducă din nou la el acasă, unde acesta i-a propus fetei ca amândoi să bea otravă, dintr-o sticlă pe care o avea în casă, și să moară îmbrățișați.

Fata a povestit ulterior polițiștilor că l-a rugat să o lase în pace și i-a spus bărbatului că nu vrea să moară dar, la un moment dat, Șerbuc a devenit violent. Acesta a început să o lovească cu pumnii și picioarele mai ales în zona feței.

După aproape 10 ani de la incident, mama acesteia a povestit plângând prin ce traumă a trecut fiica ei și toată familia, pentru că Șerbuc i-a amenințat pe toți cu moartea.

Șerbuc a fost condamnat în 2018 la închisoare cu suspendare și nu a plătit nici despăgubiri după ce a căzut la pace cu familia tinerei. Mama spune acum că au retras plângerea la Poliție și s-au împăcat cu individul de frică, au vrut să scape de amenințările lui Șerbiuc, să nu mai aibă nici o legătură cu el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite