Cazul cadavrului găsit în lada de pat. Rezultatele autopsiei și anunțul procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul București clarifică, într-un comunicat de presă, că identitatea victimei din sectorul 4 și autorul crimei nu pot fi în prezent confirmate și infirmate, precizând că cadavrul este considerat, în continuare, unul neidentificat.

FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

„În spațiul public au fost vehiculate mai multe ipoteze cu privire la identitatea victimei și cu privire la identitatea presupusului autor, însă acestea, deși sunt avute în vedere în anchetă, în prezent nu pot fi nici confirmate, nici infirmate, întrucât cadavrul este considerat, în continuare, unul neidentificat. În măsura în care vor fi obținute și alte date relevante pentru anchetă, acestea vor fi făcute publice în măsura în care se va considera necesar”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Sursa citată arată că Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a sesizat din oficiu și a început urmărirea penală cu privire la infracțiunea de omor după ce la „data de 03.06.2023, polițiștii Secției 16 au fost sesizați de proprietarul unui apartament din mun. București, sector 4, cu privire la faptul că, după plecarea unor chiriași, a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacție”.

„În datele de 03 și 04.06.2023, procurorul criminalist, polițiști din cadrul Serviciului Omoruri și cei din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat cercetarea la fața locului, fiind ridicate mai multe mijloace de probă ce urmează a fi valorificate în cauză”, se arată în comunicat.

Totodată, sursa citată precizează că autopsia medico-legală a stabilit faptul că „moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă”.

„La datele de 04 și 05.06.2023 au fost dispuse expertize genetice judiciare pentru stabilirea profilului genetic ADN al cadavrului, expertize ce sunt efectuate de Institutul Național de Criminalistică. Investigațiile și verificările au vizat toate ipotezele avute în vedere, precum și stabilirea identității victimei, sens în care au fost audiați mai mulți martori”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Vă reamintim că o descoperire macabră a fost făcută sâmbătă după-amiază, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei. O tânără în vârstă de 35 de ani a fost găsită fără viață, de proprietarul apartamentului, ascunsă în lada patului, într-un sac de plastic. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite