Vremea extremă închide școlile în cinci județe. Despre ce regiuni e vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din Tulcea, Brăila, Călărași, Galați și Constanța nu vor merge luni, 27 noiembrie, la școală din cauza condițiilor meteorologice extreme. Ministerul Educației confirmă suspendarea cursurilor în județele afectate de vremea rea.

Foto Inquam Photos
Foto Inquam Photos

UPDATE Ministerul Educației confirmă că activitatea didactică va fi suspendată luni în judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. 

Anunțul vine în urma unei videoconferințe, la care au participat Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, secretarul de Stat Sorin Ion şi inspectorii şcolari generali din judeţele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, pentru evaluarea situaţiei din teritoriu şi pentru stabilirea paşilor ce vor urma în ceea ce priveşte activitatea din unităţile de învăţământ.  

"Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri şi întreruperea alimentării cu energie electrică în localităţi din mai multe judeţe, prin hotărârea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă/la solicitarea Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea", a transmis Ministerul Educației.  

Recuperarea activităţii didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu consultarea unităţilor de învăţământ şi informarea Ministerului Educaţiei, scrie Agerpres.  

"În restul judeţelor ţării, conform informaţiilor primite de la inspectorii şcolari generali, activitatea didactică nu este afectată. Având în vedere că situaţia este dinamică, Ministerul Educaţiei ţine permanent legătura cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene", a adăugat sursa citată. 

Știrea inițială: Luni, cursurile se vor muta în mediul online, acolo unde este posibil, pentru elevii din județul Brăila și din municipiul Tulcea, deoarece școlile vor fi închise din cauza viscolului. 

Conform unei hotărâri de CJSU, luni, 27 noiembrie, sunt anulate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Brăila, precum și cele din municipiu. 

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în data de 27.11.2023, în județul Brăila, inclusiv municipiul, se vor suspenda cursurile unităților de învățământ în format fizic, iar acolo unde există posibilitatea, se vor desfășura în format online”, a transmis Adin Boboc, subprefectul județului Brăila, pe Facebook. 

De altfel, și Primăria Tulcea a luat o astfel de decizie

Sunt foarte multe sesizări cu privire la arborii doborâți de vântul foarte puternic. Echipele de intervenție sunt pe teren și preiau fiecare sesizare. Hotărâre CJSU: Luni se suspendă cursurile la școlile din municipiu”, ne informează o postare de pe pagina de Facebook a instituției. 

Și în județul Galați școlile se vor închide, iar elevii vor recupera orele ulterior

Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am decis ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați. Orele vor fi recuperate ulterior , pe baza deciziei Inspectoratului Școlar”, transmite  subprefectul de Brăila Gavril Claudiu Sorin, pe Facebook.

Inspectoratul școlar solicită închiderea școlilor din Constanța

Inspectoratul școlar din județul Constanța a propus ca elevii să nu meargă luni la cursuri.

Ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța. Hotărârea CJSU se va transmite către Ministerul Educației.”, a anunțat ISU Dobrogea.

Cusuri suspendate și în Călărași

Nici elevii din Călărași nu vor merge luni la școală.

Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a  anunțat Prefectura Călăraşi.

Meteorologii au emis avertizări de vreme rea, viscol și zăpadă pentru mai multe județe din țară, pentru duminică, până la ora 16:00. Codul roșu de viscol este valabil pentru  județele Constanța, Brăila, Tulcea și Galați. 

Din cauza codului roșu de viscol și a vizibilității foarte reduse, toate drumurile naționale din județele Brăila și Galați au fost închise. În aceste județe ninge abundent, iar vântul bate cu 100 de km/oră și spulberă zăpada.

Mai multe drumuri naționale și județene din România au fost închise din cauza condițiilor meteo extreme. În munții Făgăraș, din județul Sibiu,  gradul de avalanșă în munții Făgăraș a crescut de la 3 la 5, la altitudini de peste 1.800 de metri, potrivit ultimelor informații de la ANM.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite