Cine este eleva din Constanța care a negociat cu Klaus Iohannis, alături de sindicaliști, pentru salariile profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O copilă plăpândă, îmbrăcată simplu în tricou alb, a stat alături de sindicaliștii din învățământ la masa negocierilor cu președintele Klaus Iohannis, în timp ce mii de profesori scandau în fața Palatului Cotroceni.

Ariana Dudună, președinta Asociației Elevilor Constanța dă mâna cu președintele Iohannis
Ariana Dudună, președinta Asociației Elevilor Constanța dă mâna cu președintele Iohannis

Fata care a vorbit cu șeful statului, în timpul actualei crize majore din Educație,  se numește Ariana Dudună și este președintele Asociației Elevilor Constanța. 

A fost aleasă să participe la cele mai importante discuții pentru că, încă de la început, și-a arătat sprijinul necondiționat pentru dascăli.

„M-am emoționat un pic, fiind în fața șefului statului la o vârstă atât de mică, nu neapărat intimidată. Mi s-a dat și mie cuvântul și am spus că elevii sunt alături de profesori și că ne dorim o ofertă care să îi mulțumească și pe ei. Dacă nici măcar prin cea mai mare grevă din ultimii 20 de ani nu reușim să creștem finanțarea Educației, noi, ca societate, putem aprinde lumânarea pentru învățământ. Trebuie să reușim să creștem interesul politicienilor pentru învățământ și pentru calitatea lui”, a declarat Ariana Dudună, pentru “Adevărul”.

„Se va ajunge la colapsul sistemului de Educație”

Tânăra spune că, pe viitor, acest sector va rămâne fără specialiști.

„Deja există un deficit de profesori, iar în 5, poate 10 ani, dacă privim optimist, va exista un deficit atât de mare încât să se ajungă la colapsul sistemului de Educație” spune eleva. 

Ariana s-a alăturat protestului profesorilor, organizat in data de 30 mai a.c., la București. A venit cu trenul din Constanța, împreuna cu alți 14 colegi din asociație, iar când sindicaliștii au ales un elev să îi reprezinte pe copiii din stradă, au ales-o pe ea.

Considerăm că profesorii au fost batjocoriți de sistem și de guvernanți în mod repetat, iar greva lor este legitimă. Această grevă ne afectează și pe noi, pentru că nu putem avea o educație de calitate în condițiile în care profesorii au un salariu foarte mic și se chinuie să își hrănească familiile, deci salariul nu le poate asigura un trai decent” , spune Ariana. 

Ariana are 18 ani, este elevă la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța, iar pe viitor își dorește să urmeze Facutatea de Drept din cadrul Universității București. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite