Barem simulare Evaluare națională 2024. Cum sunt punctati elevii la Matematică DOCUMENT

0
Publicat:

Ministerul Educaţiei a publicat baremul de corectare de la simulare Evaluare națională 2024 la Matematică. Absolvenții clasei a VIII-a au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor. Examenul a început la ora 09.00 și s-a terminat la ora 11.00.

Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. Sursa foto: arhivă
Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. Sursa foto: arhivă

Primul și al doilea subiect au fost sub formă de grilă, în timp ce la subiectul al treilea rezolvările trebuiau scrise șii argumentate pe foaia de examen.

Barem simulare Evaluare națională 2024. Proba la Matematică

Baremul de corectare a fost publicat la ora 15.00. Practic, din acest moment, toți elevii care au suținut simularea la Evaluare națională 2024 știu unde au greșit și cum au fost punctați. 

image
image

Platforma digitală nu a mai dat rateuri 

Astăzi, platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor, pentru a fi corectate, a mers mai bine ca în prima zi. Ministerul Educației a anunțat, într-un comunicat de presă, că funcționarea a fost conform standardelor. „Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat conform standardelor tehnice pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor”, potrivit instituției. Anunțul vine după ce la prima probă a simulării, profesorii au reclamat blocaje și timpi de așteptare mari.

Miercuri, 7 februarie, are loc proba scrisă la Limba maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie, conform calendarului oficial.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite