VIDEO Alegeri în SUA / Cine sunt miliardarii care investesc în campania lui Mitt Romney

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sheldon Adelson şi soţia lui FOTO: Reuters
Sheldon Adelson şi soţia lui FOTO: Reuters

Bloomberg TV realizeaza un mic top al celor care au investit în campania prezidenţială a republicanului Mitt Romney şi a intereselor care se află în spatele acestor donaţii. Este vorba de oameni care scriu cecuri în valoare de milioane de dolari.

Primul pe listă este Sheldon Adelson, magnatul cazinourilor din Las Vegas care a făcut donaţii de 36 de milioane de dolari Partidului Republican. Romney a adoptat un ton mai dur în ceea ce priveşte manipularea monedei chinezeşti, în condiţiile în care Adelson a efectuat investiţii majore pe piaţa jocurilor de noroc din China. Dacă yuanul va creşte cu doar 5% sub posibilul mandat de preşedinte al lui Romney, atunci Sheldon Adelson va putea economisi 73,8 milioane de dolari.

Harold Simmons, magnatul industriei nucleare din Texas, a donat 15,7 milioane de dolari pentru republicani. Dacă Comitetul Congresului Republican Naţional schimbă regulile în ceea ce-l priveşte pe Simmons şi va avea voie să scape de deşeuri într-un mod convenabil pentru el, ar putea avea un profit şi o piaţă de desfacere în valoare de miliarde.

John Childs, partener la un fond de investiţii tip private equity din Boston, cu afaceri de 40 de miliarde de dolari în imobiliare, a făcut donaţii în valoare de 2,6 milioane de dolari. Barack Obama vrea să complice obţinerea dobânzilor în domeniul imobiliar, dar Mitt Romney ar putea să-l facă pe Childs să profite de un set de reguli mai lejere.

Bloomberg TV încheie cu faptul că deşi sunt interese majore în aceste investiţii în campaniile prezidenţiale există şi susţinere materială din motive ideologice. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite