Unul dintre bărbaţii surprinşi cu cătuşe flexibile în mâini în Senat este veteran al Forţelor Aeriene ale SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un veteran al Forţelor Aeriene ale SUA a fost fotografiat în Senat în echipament militar şi ţinând în mâini cătuşe flexibile folosite de poliţie pentru imobilizarea suspecţilor. El a fost identificat de cetăţenii care au răspuns anunţului FBI privind identificarea demonstranţilor responsabili pentru insurecţia de la Capitoliu.

Doi bărbaţi au fost surprinşi în camera Senatului în echipamente militare, cască şi ţinând cătuşe flexibile în mâini, o posibilă dovadă a unor intenţii violente. Este vorba de Eric Gavelek Munchel din Nashville, Tennessee, un barman de 30 de ani, care a venit însoţit de mama sa, respectiv de Larry Rendell Brock din Texas, un fost ofiţer din Forţele Aeriene ale SUA, relatează Forbes.

Cei doi au fost reţinuţi şi vor fi puşi sub acuzare pentru intrare neautorizată într-o clădire federală cu acces restricţionat, intruziune violentă şi comportament de tulburare a ordinii publice pe proprietatea Capitoliului ce adăposteşte Congresul, se arată într-un comunicat al Departamentului de Justiţie.

Într-un interviu pentru publicaţia New Yorker, Brock, un fost pilot de luptă în vârstă de 53 de ani, cu grad de locotenent-colonel în Forţele Aeriene ale SUA, a confirmat că este persoana din clipurile şi fotografiile distribuite pe reţelele sociale, explicând însă că a mers la Washington pentru un protest paşnic şi că a găsit acele cătuşe pe jos. El s-a apărat spunând că voia să le dea unui ofiţer de poliţie.

Autorităţile federale i-au arestat de asemenea şi pe cei din prim-planul insurecţiei şi ale căror fotografii din cursul incidentelor au circulat masiv pe reţelele sociale, şi anume un bărbat la bustul gol, cu faţa pictată şi purtând o căciulă de blană cu coarne şi având asupra lui o suliţă pe post de port-drapel al steagului SUA, un bărbat surprins cărând un pupitru, dar şi bărbatul filmat cu picioarele pe biroul lui Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor.

 Larry Rendell Brock veteran al Forţelor Aeriene ale SUA a fost recunoscut din imaginile de pe reţelele sociale şi arestat FOTO Twitter/John Scott-Railton

  

Potrivit New York Times, fosta soţie a lui Brock a contactat vinerea trecută FBI-ul pentru a-l informa că l-a recunoscut pe bărbat, inclusiv după însemnele Forţelor Aeriene de pe uniforma sa militară.

„Când am văzut ce se întâmplă m-am temut că ar putea fi şi el acolo”, a spus aceasta.

Brock a fost identificat şi de un al doilea martor, care a specificat că suspectul lucrează pentru   L3 Technologies, un contractor din domeniul apărării, iar contactele sale din cadrul companiei „erau la curent cu faptul că merge la Washington”.

Identitatea celor doi manifestanţi a fost dezvăluită de cetăţeni-detectivi în cadrul eforturilor comune de căutare conduse, printre alţii, de experţi de la Citizen Lab aparţinând de Universitatea din Toronto. 

El şi cei peste 12 de oameni reţinuţi în legătură cu asaltul de miercurea trecută asupra Capitoliului vor fi anchetaţi de procuratura din Washington şi de unitatea pentru contraterorism a diviziei Securităţii Naţionale din cadrul Departamentului de Justiţie.

 

Ofiţeri de poliţie, anchetaţi pentru participarea la revoltă

Cel puţin doi ofiţeri de poliţie din Seattle au fost plasaţi în concediu administrativ şi sunt anchetaţi pentru o presupusă implicare în revolta din 6 ianuarie, relatează ABC News.

Departamentul de poliţie din Seattle a emis vinerea trecută un comunicat prin care anunţă că biroul care anchetează acţiuni ilegale ale ofiţerilor va examina o posibilă punere sub acuzare a acestora.

Şeful poliţiei din Seattle a precizat că dacă se va dovedi implicarea lor directă în insurecţia de la Capitoliu vor fi concediaţi imediat, dar că, în aşteptarea rezultatelor anchetei, vor fi plasaţi în concediu administrativ.

FBI-ul a subliniat vinerea trecută într-o intervenţie de presă:„Chiar dacă aţi plecat din Washington DC, toţi cei care v-aţi angajat în acţiuni infracţionale la Capitoliu trebuie să vă aşteptaţi oricând la o bătaie în uşă.Pe scurt, FBI va folosi toate resursele disponibile în această investigaţie”.

Citiţi şi:

FBI a descurajat indivizi extremişti să plece la Washington pentru protestele de la Capitoliu. Cum a intervenit agenţia în acea zi

Imagini cu haosul de la Capitoliu. FBI îi caută pe intruşi: Ce spune bărbatul care s-a fotografiat cu picioarele pe biroul lui Nancy Pelosi FOTO VIDEO

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite