Un inginer de la Google și-a bătut soția până la moarte: „Era tăcut și privea în gol“. Ce făcuse în seara dinaintea crimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inginerul de software de la Google, acuzat că și-a ucis soția în bătaie în casa lor din California, era "tăcut și privea în gol" la cină, în noaptea dinaintea crimei, potrivit unui prieten care a luat masa cu cei doi.

Inginerul de la Google și-a ucis soțoia în bătaie FOTO LinkedIn
Inginerul de la Google și-a ucis soțoia în bătaie FOTO LinkedIn

Prietenul anonim s-a alăturat lui Liren Chen și soției sale, Xuanyi Yu, care lucra și ea pentru compania de tehnologie, la cină, în casa de 2 milioane de dolari a cuplului din Santa Clara pe 17 ianuarie, potrivit documentelor judiciare obținute de Daily Mail.

Prietenul a declarat poliției că era îngrijorat de "schimbarea vizibilă a comportamentului lui Chen", potrivit documentelor.

Când nici Chen și nici Yu nu au răspuns la apelurile sale telefonice în dimineața următoare, prietenul a trecut pe la casa lor, dar niciunul dintre ei nu a răspuns la ușă, a declarat procurorul districtual din Santa Clara.

Dar l-a zărit pe Chen, de 27 de ani, înăuntru, "nemișcat în genunchi, avea mâinile în aer și privea în gol" și a sunat la poliție în jurul orei 11.00 pentru a verifica dacă totul este în regulă.

Femeia avea răni grave la cap

Când polițiștii au intrat în casă au găsit cadavrul lui Yu, cu răni grave provocate de un corp contondent la cap. Femeia se afla pe podeaua dormitorului, în spatele căruia Chen îngenunchease, au declarat oficialii.

Chen - ale cărui haine, picioare, brațe și mâini erau "stropite cu sânge", potrivit procurorului - a spus: "Mi-am lovit soția" atunci când a fost întrebat cum s-a rănit la mână.

Brațele inginerului erau acoperite de zgârieturi, iar brațul drept era "extrem de umflat și violet", a declarat procurorul care se ocupă de acest caz. Tânărul a fost acuzat de crimă și rămâne în arest.

  "Suntem șocați și profund întristați” 

Chen era un inginer software care lucra la un algoritm de recomandare a YouTube Shorts pentru Google, potrivit profilului său de pe LinkedIn. Yu era, de asemenea, inginer de software pentru gigantul tehnologic și lucrase anterior pentru Amazon, potrivit profilului său.

"Suntem șocați și profund întristați de ceea ce i s-a întâmplat lui Xuanyi. Gândurile noastre sunt alături de familia ei în aceste momente și vom coopera pentru a le oferi sprijin lor și colegilor care au primit această veste tragică", a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Bailey Tomson, pentru The Post, într-o declarație făcută sâmbătă seară.

Atât Yu, cât și Chen au studiat în China la Universitatea Tsinghua și la Universitatea California San Diego, potrivit paginilor lor de LinkedIn.

Cuplul locuia în casa lor din Santa Clara de mai puțin de un an după ce au cumpărat-o pentru 2,05 milioane de dolari în primăvara anului trecut, a relatat publicația. Vecinii au declarat pentru publicație că s-au mutat în casă în aprilie și că au rămas în mare parte singuri.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite