Crimă în stil mafiot la Atena. Un celebru lider interlop, ucis cu 90 de gloanțe trase dintr-un Kalasnikov

0
Publicat:

O crimă înfiorătoare în stil mafiot a avut loc, duminică, la o benzinărie din sudul Atenei. Vangelis Zambounis, un lider interlop celebru, a fost asasinat cu 90 de gloanțe trase dintr-o pușcă Kalasnikov. Poliția este în alertă pentru a-i prinde pe asasini.

Imagine surprinsă de camerele video din benzinărie FOTO Captură video
Imagine surprinsă de camerele video din benzinărie FOTO Captură video

Vangelis Zambounis, în vârstă de 44 de ani,se afla într-uni BMW blindat când doi bărbați înarmați s-au apropiat de el, anunță BBC.

O vânătoare de oameni este în desfășurare pentru prinderea ucigașilor liderului interlop Vangelis Zambounis, care a fost împușcat la începutul acestei săptămâni.

Mai mult de 90 de gloanțe dintr-o pușcă Kalașnikov au fost trase asupra lui Zambounis, considerat o figură puternică în lumea interlopă greacă.

Acesta ar fi condus o rețea de extorcare de fonduri și ar fi fost implicat în contrabanda cu țigări și combustibil.

Asasinii au venit cu un Lexus

Într-o înregistrare video difuzată de camerele de supraveghere, care a circulat la câteva ore după crima de duminică dimineața, se vede un bărbat despre care se presupune că ar fi Zambounis urcând într-un BMW blindat. Mașina era parcată în fața unei benzinării pe care o deținea în zona Neos Kosmos din Atena.

Un alt vehicul se oprește apoi în spatele BMW-ului. Poliția a stabilit ulterior că este vorba despre un Lexus cu numere de înmatriculare false, furat în Italia cu câteva luni în urmă.

Doi bărbați sar afară. Unul dintre ei, îmbrăcat în negru și purtând o cagulă, se apropie de BMW și trage de aproape cu o pușcă de asalt AK-47 în geamul șoferului, oprindu-se doar pentru a reîncărca.

Apoi, bărbatul înarmat scoate un pistol din geacă, deschide portiera mașinii și trage încă o dată în ocupant, în timp ce un al doilea bărbat trage, de asemenea, mai multe focuri de Kalashnikov în vehicul din partea cealaltă. Ambii pleacă apoi cu Lexus-ul.

Mașina cu care au fugit criminalii a fost găsită incendiată, ulterior, de poliție la periferia Atenei.

Doi ofițeri de polițite au fost arestați

Cruzimea crimei a generat o atenție considerabilă în Grecia - nu în ultimul rând pentru că a fost filmată de camerele de supraveghere și difuzată la televiziunea greacă la scurt timp după aceea. Doi ofițeri de poliție au fost arestați a doua zi pentru că au încălcat confidențialitatea oficială și au divulgat imaginile în presă.

Rapoartele din Grecia sunt pline de speculații cu privire la motivele uciderii lui Zambounis.

Una dintre teorii este că aceasta a fost ordonată ca represalii pentru uciderea, în iunie 2023, a rivalului mafiot Vassilis Roubetis. O altă teorie pune crima pe seama tensiunilor actuale dintre contrabandiștii interni de produse din tutun și mafioții străini care importă țigări ieftine din Ucraina.

Presa locală a relatat, de asemenea, că o pușcă Kalașnikov a fost găsită în portbagajul mașinii lui Zambounis și că acesta avea un pistol în toc, la centură.

A supraviețuit unei tentative de crimă în 2018

Se știe că acesta a supraviețuit unei tentative de crimă din 2018, când presupusul său ucigaș a încercat să tragă în mașina lui Zambounis, dar arma sa s-a defectat.

Potrivit cotidianului grec Kathimerini, peste 20 de asasinate la comandă au fost comise începând din 2017 în Grecia în rândul unor bande implicate în extorcări și alte activități criminale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite