Șeful Pentagonului, spitalizat de pe 1 ianuarie din cauza unor complicații

0
Publicat:

Șeful Pentagonului, Lloyd J. Austin, a fost spitalizat în seara zilei de luni, 1 ianuarie, însă informațiile referitoare la internarea sa la Walter Reed National Military Medical Center au fost făcute publice abia vineri seara, 5 ianuarie, relatează Business Insider.

Lloyd Austin
Lloyd Austin a fost spitalizat în seara zilei de luni. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Potrivit unui comunicat de presă publicat vineri de Pentagon, Austin a fost internat din cauza unor „complicații apărute în urma unei proceduri medicale elective recente". 

Se recuperează bine și se așteaptă să își reia toate atribuțiile astăzi", se mai arată în comunicatul cu pricina. 

Nu este clar dacă Austin a fost în imposibilitatea de a-și îndeplini atribuțiile în vreun fel. În declarația de presă a Pentagonului se spune că: „În orice moment, secretarul adjunct al apărării a fost pregătit să acționeze în locul secretarului și să exercite puterile acestuia, dacă era necesar". 

Secretarul de presă, generalul-maior Pat Ryder, a ținut o conferință de presă joi, 4 ianuarie, și nu a pomenit de spitalizarea lui Austin. 

 „Aceasta a fost o situație în evoluție, în care a trebuit să luăm în considerare o serie de factori, inclusiv aspecte medicale și de confidențialitate personală", a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării. „Suntem în prezent în măsură să oferim actualizări"

Statele Unite au acordat sprijin Israelului în conflictul cu Hamas și apără rutele de navigație critice prin respingerea amenințărilor Houthi la adresa navelor comerciale din Marea Roșie și a căilor navigabile din apropiere. 

Într-o scrisoare dură adresată lui Ryder și lui Chris Meagher, asistentul secretarului apărării pentru afaceri publice, Asociația de presă a Pentagonului a calificat dezvăluirea, câteva zile mai târziu, drept un „scandal"

Publicul are dreptul să știe când membrii Cabinetului american sunt spitalizați, se află sub anestezie sau când atribuțiile sunt delegate ca urmare a oricărei proceduri medicale", a precizat Asociația de presă a Pentagonului. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite