Măsuri pentru îmbunătățirea posturii SUA în Orientul Mijlociu: îngrijorările șefului Pentagonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia SUA se teme că războiul în curs între Hamas și Israel se va intensifica şi va afecta și alte ţări din Orientul Mijlociu, a declarat duminică secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-un interviu acordat pentru ABC.

Lloyd Austin FOTO EPA-EFE
Lloyd Austin FOTO EPA-EFE

„Suntem îngrijoraţi de o posibilă intensificare”, a afirmat șeful Pentagonului.

„De aceea vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că trupele noastre sunt în poziţia corectă, că sunt protejate şi că avem capacitatea de a răspunde”, a dat asigurări el.

Șeful diplomației americane Antony Blinken a transmis la rândul său preocupări similare, menţionând că administrația SUA ia toate măsurile pentru a-şi proteja personalul de posibile atacuri din partea Republicii Islamice Iran şi/sau ale aliaţilor săi, precum şi, de asemenea, pentru a răspunde în caz de necesitate.

„Nu este ceea ce căutăm, nu este ceea ce ne dorim, dar vom fi pregătiţi”, a avertizat Blinken într-un interviu acordat pentru CBS.

Pentagonul a anunţat sâmbătă seara o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea posturii SUA în Orientul Mijlociu în contextul acţiunilor recente de „escaladare” ale „Iranului şi acoliţilor săi”.

Portavionul USS Dwight D. Eisenhower va fi mutat în zona de influenţă a Comandamentului Central, care are autoritate asupra Orientului Mijlociu şi Asiei Centrale. În plus, SUA vor trimite mai multe rachete şi sisteme de apărare în zonă, relatează EFE, potrivit Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite