Recrutor al organizației Stat Islamic, condamnat la închisoare pe viață la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un recrutor jihadist născut în Kosovo și rezident american legal, a fost găsit vinovat pentru că a recrutat și trimis mii de luptători în zonele controlate de gruparea Stat Islamic (SI) înainte de arestarea lui în 2017, a fost condamnat de instanța din New York la închisoare pe viață, notează AFP, scrie Agerpres.

Stat Islamic FOTO: Shutterstock
Stat Islamic FOTO: Shutterstock

Mirsad Kandic s-a născut în Kosovo, dar a trait în New York, după ce a mers în Siria în 2013 a luat rolul de recrutor și a "a trimis mii de luptători voluntari radicalizaţi din ţări occidentale în teritoriile controlate de SI în Siria şi în alte părţi ale Orientului Mijlociu", a adăugat Departamentul american de Justiţie într-un comunicat.

Printre cei recrutați de acesta pentru Statul Islamic se numără și un newyorkez, Ruslan Asainov, care a devenit lunetist pentru Statul Islamic, înainte de a fi arestat și condamnat de justiția americană pentru sprijinirea grupării teroriste.

Considerat drept membru cu rang înalt al Statului Islamic, Mirsad Kandic a făcut parte și din echipele de propagandă ale grupării jihadiste, controlând peste 120 de conturi de Twitter. Acesta a locuit în Bosnia, dar a fost arestat la Sarajevo, de când a fost extrădat în Statele Unite ale Americii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite