Militanţi din Uganda, care au legături cu gruparea Stat Islamic, au atacat o şcoală. 37 de copii au fost omorâți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militanţi care au legături cu gruparea Stat Islamic (SI) au ucis 25 de persoane într-un atac terorist asupra unei şcoli din vestul Ugandei, în apropierea graniţei cu Republica Democratică Congo, a anunţat sâmbătă poliţia ugandeză, transmite Reuters.

Militanți ai grupării Stat Islamic FOTO: Shutterstock
Militanți ai grupării Stat Islamic FOTO: Shutterstock

 UPDATE Armata Ugandei a anunţat sâmbătă că numărul persoanelor ucise în atacul comis vineri noaptea asupra unei şcoli din vestul ţării a crescut de la 25 la 37, transmite EFE.

"Din păcate, 37 de cadavre au fost descoperite şi duse la morga spitalului din (oraşul) Bwera", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul de brigadă Felix Kulayigye, într-un comunicat.

Întrebat de EFE dacă toate victimele sunt elevi, acesta a răspuns telefonic cu un laconic "da", fără a da alte explicaţii.  

Știrea inițială

Membri ai Forţelor Aliate Democrate (ADF), o grupare ugandeză cu sediul în estul Congo care a jurat credinţă faţă de SI, au atacat şcoala secundară Lhubirira din Mpondwe, incendiind un dormitor şi furând alimente vineri seara târziu, a spus poliţia.

Aceeaşi sursă a indicat că, până în prezent, sunt 25 de morţi. fără a preciza câţi dintre cei ucişi erau elevi. "De asemenea, au fost recuperate opt victime, care rămân în stare critică la Spitalul Bwera", a scris poliţia ugandeză pe Twitter.

Soldaţii i-au urmărit pe atacatori, care au fugit spre Parcul Naţional Virunga din Republica Democratică Congo, a adăugat sursa citată.

În aprilie, ADF a atacat un sat din estul Republicii Democratice Congo, ucigând cel puţin 20 de persoane, scrie Agerpres.

Uganda a trimis trupe în Congo pentru a ajuta la lupta împotriva ADF.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite