O femeie a fost desfigurată de dentist. Stomatologul este acuzat că i-a făcut 30 de proceduri la o singură ședință

0
Publicat:

O femeie din Minnesota, SUA, i-a intentat un proces civil fostului dentist, dar și clinicii la care lucrează acesta, susținând că a trebuit să meargă la alți stomatologi pentru a repara dezastrul pe care i l-a provocat stomatologul, potrivit CNN.

Intervenție la stomatolog FOTO Pixabay
Intervenție la stomatolog FOTO Pixabay

Kathleen Wilson, din Eden Prairie, l-a acuzat de malpraxis pe stomatologul ei și l-a dat în judecată, după ce acesta i-a făcut peste 30 de proceduri la o singură ședință, desfăgurând-o, spune ea.

Pacienta susține că a trebuit să meargă la alți stomatologi pentru a repara dezastrul pe care i l-a provocat Molldrem, potrivit CNN.

În plângerea înaintată la tribunal, femeia spune că Molldrem i-a făcut opt coroane dentare, patru intervenții pe canal și 20 de obturații într-o singură ședință, în iulie 2020. De asemenea, i-a administrat o doză de anestezic „cu mult peste cea recomandată”, după care ar fi recurs la „falsificarea dosarelor medicale” pentru a ascunde cantitatea reală de anestezic utilizat.

Avocatul femeii, Nathaniel Weimer, a spus că l-a cooptat pe dr. Avrum Goldstein, un stomatolog din cadrul unei univeristăți din Florida, ca martor expert, pentru a examina toate intervențiile pe care le-a avut Kathleen Wilson.

Într-un raport din 14 noiembrie, Goldstein a admis că diagnosticul stabilit de dr. Kevin Molldrem, potrivit căruia Wilson avea carii la aproape toți dinții, a fost corect, însă tratamentul administrat a fost profund greșit. Goldstein a spus în raport că Wilson necesita intervenții lente, în etape, iar soluția la care a recurs Molldrem nu era posibilă în cazul ei.

De asemenea, Goldstein a spus că s-a folosit o cantitate de anestezic care „depășește cu mult nivelul considerat a fi sigur”. Acesta a menționat în raport că doza maximă de anestezic este de 490 mg, însă Molldrem i-a administrat pacientei 960 mg.

„Există cantități exacte de anestezic care pot fi administrate pe parcursul a 5 sau 6 ore, iar depășirea acestei cantități expune pacientul la riscuri”, a precizat Goldstein.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite