O bătrână și-a pierdut toate economiile de-o viață: cum au convins-o escrocii să depună banii în contul lor

0
Publicat:

O văduvă din Arizona și-a pierdut luna toate economiile de o viață, în valoare de 25.000 de dolari, din cauza unor escroci care s-au dat drept angajați ai Microsoft, scrie New York Post.

Susan Guthrie (SWNS)
Susan Guthrie (SWNS)

Susan Guthrie, în vârstă de 76 de ani, a fost păcălită de escroci care s-au dat drept angajați ai Microsoft și au convins-o să depună banii în contul lor, relatează SWNS.

Escrocii i-au spus victimei că are computerul piratat și că, dacă nu transfera banii, aceștia riscau să fie furați. „Am fost asigurată că se vor ocupa de problemă", a spus Guthrie, din Mesa.

Fiica sa, Sarah-Lynn Guthrie, spune că escrocii au obținut acces la computerul mamei sale pe 5 februarie.

La telefon, escrocii i-au cerut femeii să le transfere economiile de-o viață pentru a le păstra în siguranță până când hackerii vor putea fi opriți.

„Ceea ce este cu adevărat ciudat a fost că ea le spunea escrocilor: «De ce ar fura cineva de la mine, sunt doar o bătrână singură și săracă», iar ei empatizau cu ea“, a spus Sarah-Lynn.

Lui Guthrie i s-a spus să retragă banii și să îi depună folosind un bancomat Bitcoin la o bodegă din apropiere. „Acei 25.000 de dolari erau tot ce-i mai rămăsese pentru a o salva de mici probleme“, a spus fiica ei.

Inițial, escrocii s-au asigurat că Guthrie nu va suna o rudă sau un prieten pentru sfaturi, avertizând-o că hackerii vor accesa telefonul oricărei persoane pe care o va suna.

Dar ea a sfârșit prin a-i spune fizioterapeutului ei ce se întâmplase în timpul unei programări din ziua următoare. Terapeutul a alertat-o pe Sarah-Lynn, care s-a dus să o găsească și să o confrunte pe mama ei.

Deși s-au făcut reclamații la poliția federală și la poliția din Mesa, autoritățile au spus că nu pot recupera banii, deoarece banii au fost transferați cu Bitcoin.

Cu toate acestea, Sarah-Lynn a înființat un GoFundMe pentru mama ei și a reușit să strângă rapid peste 27.700 de dolari.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite