Un pedofil rus întors de pe frontul din Ucraina ține copiilor, în școli, lecții de patriotism. „Un prădător sexual”

0
Publicat:

După ce se întorc din războiul din Ucraina, mulți soldați ruși sunt invitați să vorbească despre experiențele lor în școli și la evenimente patriotice pentru copii. Printre aceștia se numără Nikita Semyanov, un prădător sexual în vârstă de 35 de ani, din Novosibirsk.

 Nikita Semyanov ține lecții de patriotism în școli. FOTO Heroes of Russia – Novosibirsk
Nikita Semyanov ține lecții de patriotism în școli. FOTO Heroes of Russia – Novosibirsk

Semyanov a fost recrutat să lupte în războiul din Ucraina în timp ce ispășea o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru crimă. De la întoarcerea sa de pe front în februarie 2024, soldatul - pe care mai multe femei îl acuză de abuz sexual asupra unor minore și de agresiune fizică - a apărut la diverse adunări patriotice pentru copii.

Publicația independentă Holod a investigat trecutul lui Semyanov și a aflat de ce grupurile locale care organizează evenimentele continuă să închidă ochii la acuzațiile care i se aduc, iar o versiune prescurtată a acestei investigații a fost citată, în limba engleză, de publicația Meduza.

Ororile comise de el înainte de a ajunge pe front au ajuns la urechile oamenilor după ce în februarie 2024, Biblioteca Garin-Mikhailovski din Novosibirsk a făcut postări online de la un recent concurs de recitare pentru elevi intitulat „Dedicat apărătorilor patriei”, în juriul căruia  s-a aflat și Nikita Semyanov, în calitate de veteran al războiului din Ucraina.

În postare se face referire la participarea sa, în calitate de comandant de grup de recunoaștere, la „operațiuni militare speciale”. Ulterior, Semyanov a vizitat o școală locală și a vorbit cu copiii de acolo, iar mai multe imagini de la eveniment au fost publicate pe rețelele sociale de Heroes of Russia - Novosibirsk, filiala locală a Asociației Eroilor din Rusia.

A doua zi, fosta soție a lui Semyanov, Polina, a dezvăluit, într-o postare, că acesta i-a ucis tatăl.

Și-a strangulat socrul

Potrivit acesteia, crima a avut loc în aprilie 2021. Nikita Semyanov și-a strangulat socrul, după ce cei doi s-au certat. Victima a fost dată dispărută mai bine de o lună. Cadavrul său a fost găsit în luna mai, iar poliția l-a identificat repede pe autor. Semyanov a mărturisit crima, explicând că i-a pus o pungă de plastic pe cap și l-a strangulat cu o sârmă, apoi a apus  cadavrul într-o mașină, l-a dus pe un teren pe care îl deținea și l-a îngropat într-o groapă.

În mai 2022, a fost condamnat la nouă ani de închisoare într-o colonie penitenciară cu regim strict, însă, la câteva luni după verdict, s-a oferit să lupte ca voluntar în războiul din Ucraina. A fost rănit și s-a întors la Novosibirsk ca om liber.

„Un prădător sexual”

O cunoștință a lui Semyanov, pe nume Ulyana, care îl descrie pe bărbat ca pe un prădător sexual, a publicat, la începutul lunii martie, pe X (fostul Twitter) un mesaj în care l-a numit pe bărbat pedofil și ucigaș.

„Acum, acest animal merge prin școli și aruncă fum în fundul copiilor voștri", a scris ea.

Femeia a relatat că Semyanov obișnuia să predea chitara unor adolescenți și a constrâns unele dintre elevele sale, fete cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, să facă sex cu el. Chiar fosta soție a lui Semyanov, Polina, cu șapte ani mai tânără decât el, era minoră atunci când cei doi au avut prima relație.

Ulyana a relatat, pentru Holod, că l-a cunoscut pe Nikita Semyanov când avea 10 ani.

Ulyana a spus că Semyanov a încercat să o constrângă să facă sex cu el când avea în jur de 14 ani, apoi din nou, aproximativ un an mai târziu:

„Eram mulți, prietenii mei erau acolo și, în general, toată lumea se distra. Când prietenul meu beat a leșinat, Nikita m-a chemat afară ca să vorbim. M-a împins în cușca câinelui și a început să mă amenințe: ori îi fac sex oral, ori mă va sugruma și mă va îngropa (...). Eram deprimată și i-am spus să mă omoare. S-a enervat și a târât-o pe Polina și a pus-o pe ea să-i facă (n.r. ce îmi ceruse mie) în fața mea”.

Femeia a mai relatat că multe fete minore care aveau probleme cu părinții erau invitate să stea la el.

„L-am auzit spunând că există un preț pentru asta, iar dacă nu erai dispusă să plătești, puteai să-ți strângi lucrurile și să pleci”.

Fosta soție a lui Semyanov, Polina, a mărturisit pentru Holod că, în timp ce locuia cu el, o umilea constant, o agresa sexual și o bătea. A mai povestit că, după divorț, el a recurs la amenințări pentru a o forța să renunțe la drepturile sale părintești în instanță.

Polina a ajuns la închisoare pentru posesie de droguri. Prietenii spun că fiica ei locuiește în prezent cu părinții lui Semyanov.

Semyanov s-a recăsătorit mai târziu, iar apoi a divorțat din nou. Și cea de-a doua soție ar fi îndurat violențe din partea bărbatului.

„Un tată bun”

Dar nu toată lumea crede că Nikita Semyanov și-a ucis socrul și a violat minore. 

Este un tată exemplar, și-a crescut singur fiica. Se poate vedea cât de mult își iubește tatăl", a scris un utilizator pe nume Vera Osipova care spune, pentru Holod, că propriul său copil a fost la cursuri cu fiica lui Semyanov și l-a descris ca pe un „tată bun” și un „tânăr pozitiv și prietenos”.

Sursa citată nu a putut să-l contacteze pe Nikita Semyanov.

Asociația Eroilor din Rusia, cea care a organizat apariția lui Semyanov la școală, a declarat pentru Holod că nu face verificări de fond asupra membrilor armatei ruse:

„Fundația Apărătorii Patriei ne trimite datele de contact ale soldaților. [...] În ceea ce privește ororile și acuzațiile, se pare că există o istorie tragică de familie cu care Asociația Eroilor nu are nimic de-a face. Noi organizăm întâlniri cu o mulțime de soldați”.

 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite