Propaganda rusă a anunţat că aproape 10.000 de soldaţi ruşi au murit în Ucraina. Ulterior, articolul a dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Invadatori ruşi FOTO Profimedia
Invadatori ruşi FOTO Profimedia

Publicaţia Komsomolskaya Pravda (KP) a relatat luni că 9.861 de militari ruşi au murit în invazia Ucrainei, relatează BBC. Ulterior, editorul a spus că a fost vorba de un atac cibernetic.

Publicaţia rusă a mai scris că numărul răniţilor raportat a fost de 16.153. Această parte a articolului care aduce informaţii despre pierderile armatei ruse a fost ştearsă după câteva minute, însă în mediul online au apărut capturi de ecran cu paragrafele relevante.

Ulterior, editorul KP Vladimir Sungorkin a declarat pentru BBC că informaţia a fost rezultatul unui atac cibernetic şi a spus că ziarul va posta o explicaţie mai târziu. 

După 26 de zile de război, este greu de realizat un bilanţ al victimelor, întrucât informaţiile sunt incomplete şi dificil de verificat independent. BBC notează că atât partea rusă, cât şi partea ucraineană tind să exagereze numărul de decese din partea opusă şi să minimalizeze propriile pierderi.

Surse militare ucrainene susţin că circa 5.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi până acum în lupte. Rusia nu a mai dat o cifră pentru pierderile sale din 2 martie, când a spus că 498 de soldaţi au fost ucişi. 

Cea mai recentă estimare a serviciilor de informaţii militare americane ridică numărul soldaţilor ruşi morţi în Ucraina la aproximativ 7.000. BBC Rusia a întocmit o listă cu 557 de decese confirmate din Rusia, pe baza rapoartelor care conţin informaţii specifice despre decesele persoanelor. 

Vă mai recomandăm:

Zelenski: Am înţeles cu toţii. Nu suntem acceptaţi în NATO pentru că alianţa se teme de Rusia

Ambasada rusă în SUA neagă faptul că ucraineni sunt duşi în Rusia împotriva voinţei lor

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite