Ambasada rusă în SUA neagă faptul că ucraineni sunt duşi în Rusia împotriva voinţei lor

0
0
Război în Ucraina FOTO Profimedia
Război în Ucraina FOTO Profimedia

Ambasada Rusiei în SUA a anunţat, într-un comunicat, că nu este adevărat că ucraineni sunt duşi pe teritoriul Rusiei împotriva voinţei lor, informează bbc.com.

Ambasada a precizat că Rusia are doar puncte de verificare pentru a evita “operaţiunile de diversiune” ale armatei ucrainene şi a le permite forţelor ruseşti să “inspecteze cu atenţie autovehiculele care se îndreaptă către regiunile sigure”.

“Armata rusă nu crează nicio barieră pentru populaţia paşnică, ci îi ajută pe oameni să stea în viaţă, oferind mâncare şi medicamente”, se menţionează în comunicat.

Sâmbătă, consiliul local din Mariupol anunţat că locuitorii oraşului ucrainean sunt duşi pe teritoriul Rusiei împotriva voinţei lor de către forţele ruse.

"În ultima săptămână, câteva mii de locuitori din Mariupol au fost duşi pe teritoriul Rusiei. Ocupanţii au luat ilegal oameni din cartierul Livoberejni şi din adăpostul din clădirea clubului sportiv, unde se ascundeau peste o mie de oameni (majoritatea femei şi copii) de bombardamentele constante”, se arăta în comunicat.

Locuitorii din Mariupol capturaţi au fost duşi în tabere unde forţele ruse le-au verificat telefoanele şi documentele, iar apoi au fost redirecţionaţi către oraşe ruseşti îndepărtate, a spus consiliul oraşului.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Fotojurnalist de război: „În Ucraina sunt scene îngrozitoare pe care, dacă le-aş vedea într-un film artistic, tot mi s-ar părea greu de privit“ FOTO

Cum văd românii din Ucraina confruntarea ruso-ucraineană: „Rusia ne-a luat teritorii, Ucraina ne-a luat limba”

Alexandrina Cernov, academician din Cernăuţi: „Românii din Ucraina au de luptat şi pe frontul limbii române“

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite