Un nou atac asupra unui convoi de civili ucraineni: Cel puțin 24 de morți la Harkov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin 24 de civili aflați într-un convoi au fost uciși în urma unui atac  efectuat de ruși în regiunea Harkov, a anunțat guvernatorul acestei regiuni din estul Ucrainei, Oleh Sinehubov.

Mașini din convoiul de civili atacat în regiunea Harkov FOTO SBU
Mașini din convoiul de civili atacat în regiunea Harkov FOTO SBU

Potrivit lui Sinehubov, atacul a avut loc în timp ce civilii încercau să părăsească zona de conflict din districtul Kupiansk.

Cel puțin 24 de persoane, între care 13 copii și o femeie însărcinată, au murit în urma atacului.

„Consecințele atât de teribile ale bombardării unei coloane de șapte mașini de către invadatori între satele Kurilovka și Pescianoe, în districtul Kupyinsk. Aceasta este așa-numita zonă gri. Rușii au tras în civili de la mică distanță”, a comentat Sinehubov.

SBU, serviciul secret al Ucrainei, a publicat pe Twitter imagini sfâșietoare în care mașini pot fi văzute ciuruite de gloanțe și incendiate, cu pasageri prinși înăuntru, unii dintre ei carbonizați.

Autoritățile ucrainene au deschis o anchetă pentru a stabili numărul exact al victimelor și identitatea lor.

Vineri, cel puțin 30 de persoane au fost ucise și aproape 90 rănite în urma unui atac cu rachete asupra unui convoi de civli din Zaporojie. Potrivit ministrului de Interne al Ucraineni, Denis Monastîrski, acest atac a fost efectuat de ruși cu rachete S-300 modernizate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite