Ucrainenii i-au inclus pe prorușii Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul în lista dușmanilor țării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul au fost incluși în lista dușmanilor Ucrainei de organizația Mirotvoreț, aceasta întocmind din 2014 lista persoanelor care promovează propaganda Kremlinului sau atacă suveranitatea Ucrainei.

Tauber, Șor și Guțul au fost incluși în lista Mirotvoreț. FOTO: Facebook
Tauber, Șor și Guțul au fost incluși în lista Mirotvoreț. FOTO: Facebook

Ilan Șor este acuzat de Mirotvoreț de „negarea agresiunii ruse asupra Ucrainei”, „manipularea informației”, „participarea în procese de destabilizare a vieții social-politice în țările din spațiul post-sovietic” și „răspândirea narațiunilor propagandistice ale Kremlinului”.

,,Un oligarh și politician prorus, care a fugit din Moldova în 2019, a fost condamnat în lipsă la 15 ani în aprilie 2023. Instanța l-a găsit vinovat de fraudă și spălare de bani în dosarul furtului a unui miliard de dolari din sistemul bancar al R. Moldova. Ilan Șor se află sub sancțiunile SUA și UE pentru încercări de destabilizare a sistemului de putere din Moldova și participarea partidului său la finanțarea și formarea persoanelor pentru a incita tulburări”, scrie pe pagina organizației. 

Marina Tauber, parlamentară vizată în mai multe anchete penale, care este „mâna dreaptă” a lui Ilan Șor, este acuzată de „manipularea informației”, „participarea în procese de destabilizare a vieții social-politice în țările din spațiul post-sovietic” și „răspândirea narațiunilor propagandistice ale Kremlinului”.

Iar despre bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, care are și ea probleme cu legea, se spune că este „complice al ocupanților ruși”, fiind acuzată de „propaganda războiului și sprijinirea publică a agresiunii ruse”, „incitare la ură interetnică” și „răspândirea narațiunilor propagandistice ale Kremlinului”.

Printre persoanele incluse până acum în lista organizației ucrainene se numără premierul Ungariei, Viktor Orban, președintele Croației, Zoran Milanovic și Diana Șoșoacă, aleasă europarlamentar în cadrul scrutinului din data de 9 iunie. 

Din 2014, an în care a avut loc prima agresiunea rusească contra Ucrainei, organizația Mirotvoreț se ocupă de întocmirea listei persoanelor din întreaga lume care promovează propaganda Kremlinului sau atacă, prin declarații, suveranitatea Ucrainei. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite