Revolta mercenarilor Wagner. Ministrul de Externe al Republicii Moldova: „Este împortant să continuăm aderarea la UE”

0
Publicat:

Pentru Republica Moldova este important să continue procesul de aderare la Uniunea Europeană pentru a păstra pacea, stabilitatea şi democraţia în ţară, a punctat ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, sâmbătă, în contextul rebeliunii armate a mercenarilor Grupului Wagner în Rusia.

Nicu Popescu. FOTO gov.md
Nicu Popescu. FOTO gov.md

''Suntem cu toţii martori la evenimentele care au loc în Rusia şi ele ne reamintesc încă o dată că pentru păstrarea păcii, stabilităţii şi democraţiei în ţara noastră este important să continuăm procesul de aderare la Uniunea Europeană'', a scris Nicu Popescu pe contul său de Telegram, potrivit Agerpres.

Ministrul moldovean de Externe a condamnat războiul.

„Astăzi, mai mult ca oricând, este important să ne îndepărtăm de spaţiul eurasiatic al distrugerii şi războiului. În Moldova, nimeni nu are nevoie de război şi dezbinare, indiferent de originea etnică sau de limba maternă, fie că este vorba de români, ruşi, găgăuzi, ucraineni sau bulgari'', a subliniat el, citat de EFE.

„Este important să rămânem uniţi împotriva războiului”

Nicu Popescu a vorbit despre continuarea parcursului european, ca despre singura șansă a Republicii Moldova la  progres şi dezvoltare.

„Numai în UE putem păstra pacea, respectul pentru diversitatea culturală şi pentru drepturile şi libertăţile omului'', a dat el asigurări.

Ministrul a subliniat că, ''indiferent de preferinţele noastre politice sau geopolitice, este important să rămânem uniţi împotriva războiului (din Ucraina) şi să lucrăm împreună pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană''.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite