Resturile unei rachete folosite în atacurile ruse în Ucraina, depistate în nordul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Resturile rachetei au fost depistate în raionul Briceni de o patrulă a Poliției de Frontieră. Este al patrulea caz de acest fel înregistrat în Republica Moldova, de la începutul războiului Rusiei contra Ucrainei și până acum.

Resturile unei rachete au fost depistate în nordul Rep. Moldova. FOTO: Mai.gov.md
Resturile unei rachete au fost depistate în nordul Rep. Moldova. FOTO: Mai.gov.md

În zona în care au fost depistate resturile rachetei s-au deplasat polițiști, dar și procurori pentru investigații.

,,O patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit, în zona sectorului Poliției de Frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei. Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, echipele Bombteh ale IGP, precum și Procuratura raionului Briceni”, anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Între timp, accesul în zona dată a fost restricționat. 

,,Poliția de Frontieră împreună cu colegii din Inspectoratul de Poliție Briceni asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii”, au mai informat angajații MAI.

Patru cazuri de acest fel 

Ultimul caz de acest fel a avut loc luna trecută în nordul țării vecine, unde bucățile unei rachete, care conțineau o cantitate de 80 de kilograme de explozibil, au fost depistate de polițiștii de frontieră. 

Celelalte două incidente au fost înregistrate pe parcursul anului trecut. În data de 5 decembrie, o rachetă a fost găsită în nordul Republicii Moldova de reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). Iar în dimineaţa zilei de 31 octombrie, Rusia a lansat zeci de rachete asupra Ucrainei. Una dintre rachetele armatei ruse şi doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul localităţii Naslavcea, din raionul Ocnița.

Ca răspuns la incident, autorităţile de la Chișinău au declarat persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite