Partidul Nostru a protestat faţă de „capturarea de către regimul oligarhic a organelor de procuratură” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membri şi susţinători ai Partidului Politic „Partidul Nostru” (PPPN) au participat, în dimineaţa zilei de vineri, 27 ianuarie, la un protest organizat lângă sediul unui hotel din Chişinău, unde avea loc ceremonia festivă cu ocazia aniversării a 25-cea de la crearea Procuraturii Republicii Moldova. Manifestanţii s-au pronunţat împotriva represiilor asupra opoziţiei, dar şi împotriva politizării Procuraturii Generale.

Ex-candidatul PPPN la alegerile prezidenţiale, Dumitru Ciubaşenco, a declarat jurnaliştilor că „timp de 25 de ani Procuratura Generală a devenit o organizaţie criminală, care se ocupă de fabricarea dosarelor politice împotriva oponenţilor lui Plahotniuc şi care organizează atacuri raider”.

Vicepreşedintele partidului, Ilian Caşu, a spus că manifestanţii sunt cetăţeni care „au luat atitudine faţă de dezmăţul înfăptuit de membrii unei instituţii a statului, şi anume a Procurorii, care într-un stat capturat execută comenzile regimului”. 

Acesta a mai spus că în localul în care are loc evenimentul se află şi un procuror care, acum câteva săptămâni, a lovit un cetăţean, iar politia a amendat cetăţeanul. „Ceea ce este încă o dovadă că poliţia a uitat să slujească cetăţeanul”, a adăugat Ilian Caşu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite