O nouă tranzacţie cu acţiunile Băncii de Economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pachet important de acţiuni de 2,79% s-au tranzacţionat sâmbătă la Bursa de Valori a Moldovei, la un preţ de 14 lei pentru o acţiune, în timp ce preţul nominal este de 5 lei.

Cele 652.469 acţiuni ale Băncii de Economii s-au vândut la un preţ total de 9,13 milioane de lei. Cine a vândut şi cine a cumpărat nu s-a anunţat.

Vânzarea acţiunilor ar putea fi şi rezultatul temerilor că situaţia de la bancă nu s-a îmbunătăţit radical şi pentru capitalizarea instituţiei sunt necesare circa 700 de milioane de lei, după pierderile de 313 milioane de lei şi cota de peste 55% de credite neperformante.

Banca de Economii este singura bancă comercială din Republica Moldova unde statul este acţionar majoritar, cu 56,1% din acţiuni. Printre acţionari importanţi mai sunt firmele Sisteme Informaţionale Integrate SRL cu circa 10%, Intercontinent SRL cu 9%, companiile din Rusia „Yurenergo EES" (Moscova) cu 4,64% şi „Dimitrovskaia Energeticeskaia Kompania" (Moscova) cu 4,64%.

La începutul acestui an în structura acţionariatului BEM au apărut şi două firme noi Garant-Grup şi Carmondean Development LTD cu circa 5% fiecare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite