Ministrul rus de Externe învinuiește „conducerea română” de la Chișinău că merge pe urmele regimului de la Kiev

0
Publicat:

Serghei Lavrov învinuiește conducerea română a Republicii Moldova că încearcă să distrugă formatul de negocieri "5+2".

Serghei Lavrov FOTO: Profimedia
Serghei Lavrov FOTO: Profimedia

Reluarea activității formatului de negocieri în formatul de negocieri "5+2" privind reglementarea transnistreană va permite continuarea căutării unor soluții reciproc acceptabile cu păstrarea integrității teritoriale a Republicii Moldova, însă conducerea română de la Chișinău încearcă să distrugă definitiv acest instrument, scrie tass.ru.

Acest lucru a fost declarat de ministrul rus de externe Serghei Lavrov la un forum diplomatic din Antalya.

"Am cerut regimului de la Chișinău, condus de cetățeni români care nu fac un secret din faptul că vor să anexeze Republica Moldova la România, ca acest regim să nu mai blocheze procesul de negocieri", a spus el.

”Conducerea transnistreană vorbește de mult timp despre acest lucru: formatul "5+2" a permis luarea în considerare a intereselor transnistrenilor în contextul păstrării integrității teritoriale a Republicii Moldova. Tocmai reluarea acestui format este cea pe care o solicită Transnistria, în timp ce conducerea română de la Chișinău încearcă să distrugă definitiv acest format", a mai precizat Lavrov.

De asemenea, ministrul de externe a atras atenția asupra faptului că "regimul care s-a instalat la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev, anulează tot ce este rusesc, discriminează limba rusă în toate sferele, iar împreună cu ucrainenii organizează și presiuni economice serioase asupra Transnistriei".

Declarațiile lui Lavrov vin în contextul în care conducerea regiunii separatiste Transnistria, reunită miercuri, 28 februarie, în Congresul extraordinar „al deputaţilor de la toate nivelurile”, o adoptat o rezoluţie în care susţine teza suveranităţii regiunii și cere „protecţia” Rusiei în fața „presiunii crescânde din partea Chișinăului”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite