Ministru moldovean: Kremlinul își va intensifica tentativele de destabilizare a Rep. Moldova prin diferite personaje. Primarul Chișinăului susține acțiunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui interviu acordat ziarului ,,Adevărul”, ministrul moldovean al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că tentativele de destabilizare a țării sale din partea Kremlinului se vor intensifica în 2024, an în care ar trebui să aibă loc alegeri prezidențiale, dar și un referendum pe tema aderării la UE. Astfel, potrivit oficialului de la Chișinău, vor fi reluate protestele finanțate cu bani murdari, iar printre cei care susțin acțiunile Rusiei se numără și Ion Ceban, primarul Chișinăului, care ,,permanent a luptat deschis împotriva integrării europene a țării”.

Andrei Spînu a declarat că Rusia își va intensifica tentativele de destabilizare. FOTO: Arhivă
Andrei Spînu a declarat că Rusia își va intensifica tentativele de destabilizare. FOTO: Arhivă

,,Kremlinul mereu a avut un singur scop: să țină Moldova sub influență geopolitică a Rusiei și va face tot posibilul ca Republica Moldova să nu se miște spre obiectivul de integrare europeană. Eu sunt sigur că ei vor continua, așa cum au făcut-o permanent: să destabilizeze situația prin diferite personaje, partide politice pseudo-europene, inclusiv să susțină financiar proteste și alte tipuri de acțiuni care să încerce să dezbată țară noastră de la parcursul european. Sunt mai multe (n.r.-partide), sunt partidele din jurul grupului criminal Șor. Cred că trebuie să urmărim foarte atent ceea ce face și primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care așa cum am zis de mai multe ori, din punctul meu de vedere , este clar că este că omul care susține acțiunile Kremlinului și permanent a luptat deschis împotriva integrării europene a țării noastre”, a declarat Andrei Spînu.

Referitor la strategia rușilor privind destabilizarea Republicii Moldova, mai ales având în vedere alegerile care bat la ușă, demnitarul a declarat că: ,,Probabil se vor intensifica și  vom avea mai multe, și deja am văzut unele proteste pe care încearcă să le organizeze: vedem acțiunile primarului Chișinăului care din punctul meu de vedere tot încearcă să destabilizeze situația. Deci este evident că cu cât o să ne apropiem de alegerile prezidențiale și de referendumul pro Uniunea Europeană, rușii, Kremlinul va încerca să agite situația”. 

Întrebat dacă țara sa va asista la reluarea protestelor organizate sub pretextul situației interne, ministrul a făcut următoarele precizări:  ,,Da, cu siguranță, dar eu cred că tot mai mulți cetățeni înțeleg că aceste proteste sunt plătite cu bani murdari, sunt susținute de Kremlin și nu sunt proteste autentice. Nu știu dacă vor fi proteste foarte mari, mai degrabă proteste mici, poate mai multe în diferite zone, care vor fi alimentate de așa-numitele partide pro rusești și  finanțate de Kremlin”. 

În interviul acordat corespondentului Adevărul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău a vorbit și despre stadiul principalelor proiecte de infrastructură, dar și despre acțiunile instituției pe care o conduce, întreprinse în contextul aderării statului la Blocul Comunitar.

Interviul integral va fi publicat sâmbătă, 03 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite