Maia Sandu, amenințată de un senator rus după discursul privind apropierea de NATO

0
Publicat:

Senatorul rus Andriy Klimov a lansat o amenințare la adresa Maiei Sandu, după ce președintele Republicii Moldova a vorbit despre apropierea de NATO.

Maia Sandu Davos jpeg

Senatorul a comentat pe Telegram declarația Maiei Sandu despre posibila intrare în alianța militară NATO și a întrebat dacă președintele moldovean este pregătit să repete „politica suicidară” a omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, notează Glavcom.

Politicianul a spus că Maia Sandu are 50 de ani, dintre care 20 a trăit în URSS. În acest sens, Klimov consideră că ar trebui să cunoască istoria.

„Este doamna Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington și de slugile sale europene, încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina vecină precum Poroșenko și Zelenski?!”, a spus el.

După ce a amenințat-o pe Maia Sandu, senatorul și a dat de înțeles că problemele Ucrainei au început în 2014, după anunțarea planurilor Kievului de a adera la NATO.

Sursa citată amintește că șeful Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Oleksandr Mustyatse, a declarat anterior că Rusia plănuiește o invazie a Moldovei la începutul anului 2023.

De asemenea, Ministerul rus de Externe a acuzat Moldova de „hărțuire a vorbitorilor de limbă rusă”, după ce Moldova a retras licențele de emisie a șase posturi de radio și televiziune pro-ruse.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite