De la bal la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce se însănătoşesc, cei căzuţi pe gheţuş vor să dea în judecată Primăria, pentru faptul că nu a presărat material antiderapant pe trotuar. Foto: Tudor Iovu
După ce se însănătoşesc, cei căzuţi pe gheţuş vor să dea în judecată Primăria, pentru faptul că nu a presărat material antiderapant pe trotuar. Foto: Tudor Iovu

Zeci de chişinăuieni au ajuns la Urgenţă de Sărbători după ce au alunecat pe gheţuşul din curţile lor sau chiar pe trotuarele din centrul oraşului.

Locuitorii Capitalei arată din deget Primăriei pentru că nu a curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuare şi că oamenii sunt nevoiţi să suporte chinuri groaznice, dacă au nenorocul să alunece.

Parascovia Galber, o femeie de 60 de ani, a căzut pe gheaţă chiar în preajma blocului unde locuieşte, de pe bulevardul Mircea cel Bătrân.

„În seara de 1 ianuarie mă întorceam acasă. Nu a presărat nimeni nisip şi am lunecat. Mi-am fracturat mâna la umăr. Trebuie să-mi facă operaţie“, a spus femeia slăbită de durere. Când se va face bine ea este hotărâtă să dea Primăria în judecată că nu a presărat material antiderapant pe trotuar.

Şi Oleg Minin, de 52 de ani, este o victimă a gheţuşului. El şi-a fracturat piciorul alunecând pe scări. „Cel puţin o lună n-o să pot merge, cine o să-mi întreţină familia“, se întreabă bărbatul. Victimele spun că nu mai au încredere în autorităţi şi că aşteaptă poate se va încălzi un pic şi se va topi gheaţa.

Dau vina pe sărăcie

Autorităţile, la rândul lor, strâng neajutorate din umeri. „În primele două zile de ninsoare nu am reuşit să curăţim toate trotuarele. Avem prea puţină forţă de muncă şi tehnică ce poate acoperi doar a zecea parte din necesităţi“, afirmă Petru Gontea, şeful Direcţiei Locativ-Comunale.

Direcţia are 400 de angajaţi, care trebuie, în primul rând, să întreţină în regulă drumul din jurul blocului de care sunt responsabili.

O mână de ajutor ar trebui să dea şi agenţii economici, care sunt obligaţi să curăţe terenul din preajma oficiilor, de zăpadă sau gheaţă. Primarul Dorin Chirtoacă a dat indicaţii Poliţiei Municipale să îi amendeze pe cei care vor lăsa acest lucru doar pe seama autorităţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite