Creditorii ruşi se consideră prejudiciaţi în urma furtului miliardului din băncile moldoveneşti şi îşi cer banii

0
0

O instituţie financiară din Rusia, Metrobank, care a rămas fără licenţă şi apare în raportul Kroll, se consideră prejudiciată în cazul fraudelor de miliarde de la cele trei bănci aflate în proces de lichidare şi îşi cer banii înapoi, se arată într-un material realizat de mold-street.com.

Potrivit sursei citate, banca a apelat la serviciile unui birou de avocaţi de la Chişinău pentru a-şi recupera banii pierduţi în urma furtului miliardului, iar cazul Metrobank nu este singurul. Alte instituţii financiare din Federaţia Rusă la fel întreprind aceleaşi măsuri.

Metrobank a rămas fără licenţă după ce au fost atestate mai multe încălcări ale legislaţiei şi figurează în raportul Kroll cu un depozit de circa 250 milioane de lei la Unibank, una din băncile implicate în „jaful secolului”, suma fiind plasată sub formă de garanţie pentru un alt credit.

În acelaşi timp, audierile din Parlament au scos la iveală că băncile lichidate au prezentat informaţii eronate privind depunerile băneşti ale instituţiilor financiare ruseşti Gazprombank, Alef bank, Metrobank şi Interprombank. 

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri