Comisia Unificată de Control, inactivă din cauza delegaţiei transnistrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reuniunea Comisiei Unificată de Control (CUC) din 13 noiembrie 2014 nu a fost productivă din cauza atitudinii arogante a reprezentanţilor Tiraspolului.

Delegaţia Republicii Moldova a propus includerea în agenda şedinţei a două subiecte despre care delegaţia transnistreană nu a vrut să audă, argumentând că acestea nu ţin de competenţa Comisiei. Este vorba despre circulaţia liberă a cetăţenilor din Zona de Securitate şi efectuarea unei monitprizări echidistante a Zonei de Securitate, se arată într-un comunicat de presă.

În vederea deblocării activităţii CUC, s-a convenit asupra desfăşurării unor consultări suplimentare la nivelul co-preşedinţilor, Misiunii OSCE şi reprezentanţilor Ucrainei unde se vor aborda subiectele privind monitorizarea Zonei de Securitate şi circulaţia liberă a cetăţenilor.

În cadrul reuniunii, delegaţia moldovenească a făcut o adresare ce se referă la scrutinul electoral parlamentar din Republica Moldova din 30 noiembrie curent. În adresare se solicită delegaţiilor şi reprezentanţilor în Comisie neadmiterea incidentelor şi acţiunilor provocatoare în zona de responsabilitate a forţelor pacificatoare, precum şi conlucrarea cu organele de drept în asigurarea ordinii publice în Zona de securitate.

Următoarea reuniune a CUC va avea loc pe 20 noiembrie 2014.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite